Одбојкаши Војводине уписали прву победу у Лиги шампиона

Војводина – Монпеље 3:1 (19:25, 30:28, 25:17, 25:23)
с
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Пошто су преломили маратонски други сет у своју корист, одбојкаши Војводине трасирали су пут ка првом тријумфу у Лиги шампиона ове сезоне. Пред, нажалост слабо попуњеним трибинама Велике дворане Спенса, али у доброј атмосфери коју су направили верни навијачи, српски првак је преокренуо у дуелу са француским Монпељеом и уписао је прве бодове у групи А. Занемаривши први сет, у ком су Новосађани на тренутке наговестили неизвеснију игру, екипа тренера Слободана Бошкана одиграла је одлично до краја сусрета.

У овој утакмици улог за оба тима био је првенац ове сезоне у најјачем европском клупском такмичењу. Срећом, домаћин није пао после лошијег првог сета, па је био равноправан са противником у другом, који је добио пошто је искористио четврту сет лопту, док су Французи прокоцкали две. Искуство капитена Крсмановића је у драматичној завршници направило превагу јер је управо он са два везана поена довео Вошу до изједначења.

Видели су Новосађани да могу да надмудре госте, па су на крилима другог сета, трећи одиграли у налету. Доминирали су у потпуности и лако преокренули на 2:1. Наравно да је уследила реакција Монпељеа, али иако се у почетку чинило да неће моћи да одговори надахнутој игри црвено–белих, успео је да режира егал завршницу. Одлучни су, међутим, били Новосађани да дођу до три бода и нису дозволили да утакмица оде у тај–брејк. Искористили су другу меч лопту за велико славље. Треба истаћи и епизоде 17–годишњег дизача Матије Милановића, који је улазио на сервис у свим сетовима и с обзиром на узраст и ниво такмичења, био је на висини задатка.

Утакмицу четвртог кола Војводина ће одиграти 13. децембра против Фридрихсхафена у Немачкој.

НОВИ САД: Велика дворана Спенса, гледалаца: 1500, судије: Порвазник (Словачка), Адлер (Мађарска).

ВОЈВОДИНА: Симић 6, Милановић, Бајандић, Зечевић, Рудић, Убипарип 13, Мишковић (либеро), Антуновић, Перовић, Буцуљевић 4, Парапунов 20, Крсмановић 16, Мехић 14.

МОНПЕЉЕ: Вол (либеро 2), Тарамини, Насименто, Микелучи 6, Демјаненко 9, Велосо 4, Дукић 15, Кристијани, Фар 17, Рахохаривело, Паласиос 17, Ле Гоф 3, Клостер (либеро 1), Леко.

К. Бугарски

 

Група А

Фридрихсхафен – Јастржебски 1:3

Војводина – Монпеље 3:1

1. Јастржебски   3          3          0          9:2       9

2. Фридрихсхаф. 3          2          1          7:5       5

3. Војводина   3          1          2          3:7       3

4. Монпеље     3          0          3          4:9       1

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести