Одбојкашица из Бачке Паланке у прволигашком друштву

У Бачкој Паланци, од 2010. године, егзистира Одбојкашки клуб Панонија, кога је основала група ентуизијаста, на челу са  Војиславом и Стеваном  Николајевићем
 Odbojkašice Panonije će u novoj sezoni igrati u Prvoj B ligi Srbije Foto:privatna arhiva
Фото: Одбојкашице Паноније ће у новој сезони играти у Првој Б лиги Србије Фото:приватна архива 

. Овај узорни колектив има чиме да се похвали, квалитетним радом са девојчицама, њиховим успешним наступима и од недавно једним изузетним резултатом – пласманом у Прву Б лигу Србије.- У деценији иза нас у клубу су тренирале и одбојку училе бројне девојчице.Пионирке су нам у два наврата биле првакиње Војводине, а једном и  вицешампионке Србије.

Имале су пионирке  и неколико запажених наступа на домаћим и међународним турнирима у Италији, Босни и Херцеговини и Хрватској  - каже шеф стручног штаба Стеван Николајевић, који је, истовремено и председник клуба.  Ове сезоне Панонија је остварила историјски успех пласманом у Прву Б лигу Србије, што је до сада највећи успех  женске одбојке у овој питомој вароши.  - До Прве Б лиге стигли смо са нашим играчицама, што овом успеху даје додатани значај.Екипа у просеку има око 19 година, што значи да има и те како простора и времена да напредује – с  поносом је  истакао Николајевић, који је, од  1994. до 1998. године, играо за бачкопаланачки Меркур.  Екипу са клупе води млади и веома перспективни тренер Милош Шатора.


Екипа

Историјски успех Паноније оствариле су ове  одбојкашице: Милица Мајкић (капитен), Милица Кнезевиç, Милица Станојев, Мила Савиç, Тијана Ђурковић, Ања Мандић, Марина Јовановић, Невена Колбас, Настасја Маливук, Јелисавета Војиновић, Тамара Нинковић, Вера Васић, Јована Бугарчић и Јелена Штрбац.


- Планирамо да  првих дана  августа почнемо са  припреме, а почетком октобра чека нас старт у   надметањима за бодове. Желимо потпуно спремни да уђемо у надметање са прволигшаима, а приоритет ће нам бити опстанак у овом рангу.Подразумева се да ћемо подићи ниво рада и организације у свим клупским структурама, а најважније је да екипа спрема дочека такмичарску сезону – поручио је  Стеван Николајевић.

Ђ. Штрбац

 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести