Одбојкашице боље од Американки

Одбојкашице Србије тријумфално су започеле учешће на финалном турниру Гран прија и освојиле два бода у сусрету са Американкама, мада су пропустиле огромну шансу да уберу сва три.
Radost odbojkašica Srbije  Foto: FIVB
Фото: Радост одбојкашица Србије  Фото: ФИВБ

Имале су наше девојке сигурну игру и вођство од 2:0 у сетовима и 14:7 у трећем, али су тај капитал успеле да прокоцкају те су се за победу пробиле кроз неугдони и незхвални тај-брејк.

На крају, можда је 3:2 за Србију добар резултат за све, реприза полуфинала прошлогодишњих Олимпијских игара, јер су и наша и америчка селекција номинални фаворити у предстојећим сусретима са Италијом па би моле до очекиваног полуфинала. Ипак, остаје жал нашег тима што посао није завршио када се то очекивало, већ је дозволио противнику да се подигне из нок-дауна, заигра боље и чак се понада тријумфу, после готово безизлазне ситуације.

Све до 2:0 и 14:7, наш тим играо је као сат. Није било слабог места, а Американке су, упркос својој препознатљивој пребрзој игри, остале у великом заостатку. Благо опуштање Србије покренуло је противника који се захуктао и изборио одлучујући сет. На крају, добром игром Михајловићеве и Бошковићеве, те веома доброг издања дизача Антонијевићеве, наш тим је упиао прву победу на финалном турниру и дошао на корак до пласмана у полуфинале.

„Падови у игри нам се дешавају, то није новост. Кроз утакмице се долази до иксуства које је потребно да се то не би понављало. У ситуацији смо да нам се игра потпуно распадне када изгубимо неколико поена у серији. Имали смо слабији пријем сервиса, а онда нисмо испоштовали ништа од тактике везане за блок и одбрану и на томе морамо да радимо. Надам се да ће бити боље већ од следеће утакмице јер увек је тешко на отварању. Видели смо да је Америка задржала исти систем, чак мало брже играју у односу на Рио, али смо показали да, када смо мирни, можемо да их добијемо. Сада ћемо се припремити за Италију јер је она једна од репрезентација која је дошла с најјачим саставом“, рекао је наш селектор Зоран Терзић.

М. Ристић

СрбијаСАД 3:2 (25:22, 25:17, 23:25, 18:25, 15:11)

НАНЂИНГ: Хала Олимпијског спортског центра, гледалаца: 2.000, судије: Лиу (Кина), Еспикалски (Бразил).

СРБИЈА: Буша 1, Малагуски, Живковић, Малешевић 3, Антонијевић 6, Михајловић 25, Вељковић, Пушић (л2), Бјелица, Стевановић 8, Рашић 14, Бошковић 22, Миленковић 1, Благојевић (л1).

САД: Хенкок, Лојд, Вонг (л1), Вилајт, Диксон 11, Гибемејер 13, Кингдон 6, Друс 11, Марфи 4, Барч Хакли 20, Кортни 5, Х. Теп, Бенсон (л2), П. Теп.

 

Ј група

Србија – САД 3:2

САД – Италија (сутра, 9)

Србија – Италија (петак, 9)

К група

Кина – Бразил 3:0

Бразил – Холандија (сутра, 13.30)

Кина – Холандија (петак, 13.30)

Полуфинала су на програму у суботу од 9 и 14 часова, а у недељу ће се играти за треће место од 9, а финале од 14 часова по нашем времену.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести