Одбојкашице Србије максималне после првог викенда Гран прија

Одрадиле су одбојкашице Србије врхунски посао у три сусрета првог викенда Гран прија и без изгубљеног сета запоселе првоместо јединствене табеле. Три победе без изгубљеног сета против Турске, Бразила и Белгије показале су да је наша репрезентација озбиљна у жељи да ове године дође до одличја у комерцијалном такмичењу, које је у неколико претходних сезона било у другом плану.
Radost odbvojkasica Srbije
Фото: Dnevnik.rs

Иако у комбинованим саставима, изабранице селектора Зорана Терзића биле су озбиљне, ангажовање и на високом нивоу, изузев у завршном сету меча са Белгијом, али то опуштање може се приписати великој предности која је водила ка сигурној победи. Ипак, баш због тога Терзић није потпуно задовољан.

“ Евидентно је дошло до малог пада у игри у трећем сусрету и нисмо били на нивоу из прва два сусрета. Таква игра била је довољан да се савлада Белгија, али дефинитивно у терену нисмо урадили неке стварио које смо требали и зато можемо да будемо задовољни само резултатом. С друге стране, нормално је да дође до малог опуштања, посебно када си сигуран у победу, као ми с Белгијанкама, али сваку утакмицу морамо да схватимо као добар тренинг и да поједине сегменте игре побољшавамо из меча у меч. Следи нам турнир у Јапану, да се припремимо за те три утакмице и можда бисмо већ за викенд могли да обезбедимо пласман на завршни турнир “ рекао је Терзић.

Бојана Живковић је сада први дизач репрезентације и добро је разигравала нападаче на старту Гран прија.

“ С Турском, Бразилом и Белгијом смо увек тешко играли, без обзира у ком саставу, зато ме радују максималне победе. У сваком сету смо одрадиле оно што је било потребно, како бисмо стигле до вођства и тријумфа. Надам се да ћемо наставити у истом темпу и у сусретима другог викенда” , најавила је Живковићева.

Јуче су репрезентативке Србије отпутовале у Јапан, где ће у Сендаију за викенд играти с Бразилом, Јапаном и Тајландом.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести