Одбојкашице Србије тријумфално започеле такмичење у Гран прију

Одбојкашице Србије максималном победом, и то над домаћином Турском, започеле су такмичење у А групи светског Гран прија. Иако у комбинованом саставу, Србија је деловала чврсто, ангажовано и озбиљно те није дозвољавала ривалкама ни да се понадају у неко чудо.
Brankica Mihajlovic vodila Srbiju do prve pobede.jpg
Фото: Бранкица Михајловић водила Србију до прве победе (ФИВБ)

Резултатом Србија – Турска 3:0 (25:19, 25:17, 25:15), наше одбојкашице однеле су убедљиву победу.

Туркиње су само у уводним минутима утакмице биле коректан ривал, повеле су 5:1 у првом сету, држале су вођство до 10:6, а онд је уследила велика серија наших девојака од 10:0 и питање вођства је решено. Одлични сервиси Буше иницирали су серију, Михајловићева је користила контре, а Туркиње нису имале решења у нападу па је њихов селектор Гвидети пуцао у празно тајм-аутима. До краја уводног сета активирала се Ана Бјелица и наше лавице експресно су повеле.

Испоставило се да ће тај сет бити и најнеизвеснији. Добрим сервисима, игром у пољу и реализацијом контранапада, Србије је брзо стигла до веома велике предности (14:6), али ју је Турска до другог обавезног одмора смањила (16:12). Успеле су домаће да искористе и неколико несмотрености нашег тима, али блоком Стевановићеве и контром Буше Србије је вратила предност од четири поена (20:16). Тада је Терзић заменио дијагоналу, ушле су Антонијевићева и Малагурски, а Стевановићева је наставила с добрим потезима и водила Србију до сет лопти коју је асом у дупло вођство претворила Буша.

Без по муке су наше девојке обезбедиле четири поена вишка у раној фази трећег периода игре (12:8), игра је била течна и готово без грешке, а феноменално се у победнички мозаик уклопила и једна од нових девојка, либеро Теодора Пушић. Запретиле су домаће, али на кратко и веома брзо се Србија одвојила, поново на четири поена вишка, а затим полетела ка максималној победи која ниједног тренутка није долазила у питање.

АНКАРА: Хала “Башкент”, гледалаца: 3.000, судије: Совапарк (Тајланд), Коладос (Француска).

СРБИЈА: Буша 8, Малагурски 1, Живковић, Малешеић, Антонијевић, Михајловић 18, Вељковић, Пушић (л1), Бјелица 12, Стевановић 12, Рашић 4, Бошковић, Миленковић, Благојевић (л2).

ТУРСКА: Орге (л1), Ерчан, Аликаја, Чалискан 5, Услупехливан 7, Калач, Исмаилоглу 4, Јилмаз (л2), Баладин 5, Акин, Аричи, Бабат 4, Јилдирим 4, Боз 6.

М. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести