Одбојкашице Србије од данас у Олимпијском селу:Светске шампионке прво с Доминиканом

Одбојкашице Србије отпутовале су најпре у јапански град Хофу, у ком су провеле неколико дана, да би затим прешле у Олимпијско село у Токију, а прва утакмице очекује их у недељу.
odbojkasice
Фото: ОССРБ

Селектор Зоран Терзић скратио је списак играчица и саопшио је имена која ће представљати Србију на највећем спортском догађају на свету. У Јапан је отишло 14 девојака, али две нису прошле последњи пресек – примач сервиса Катарина Лазовић и средњи блокер Јована Коцић. Актуелне светске и европске првакиње и олимпијске вицешампионке играће у следећем саставу – техничари: Маја Огњеновић и Слађана Мирковић, коректори: Тијана Бошковић и Ана Бјелица, либеро: Силвија Поповић, блокери: Милена Рашић, Мина Поповић и Маја Алексић, примачи: Бранкица Михајловић, Бјанка Буша, Бојана Миленковић и Јелена Благојевић.

Турнир у женској одбојци трајаће од 25. јула до 8. августа, последњег дана смотре у Јапану. Србија у недељу у групи А игра против Доминиканске Републике у 7.20 часова,  а потом следе дуели са Јапаном, Кенијом, Бразилом и Корејом. У Б групи играће Кина, САД, Русија, Италија, Аргентина и Турска.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести