Одбојкашице отпутовале у Јапан: Даћемо све од себе

БЕОГРАД: Женска одбојкашка репрезентација Србије отпутовала је у Јапан летом преко Франкфурта, у граду Хофу, у којем ће обавити припремни камп пред почетак Олимпијских игара.
2
Фото: ОСС

Одбојакшице ће на ОИ бранити сребро освојено у Рију 2016. године, а у Токио путују и као актуелне европске и светске шампионке.

У авиону који је данас у 13.55 сати полетео са београдског аеродрома нашло се 14 играчица које ће конкурисати за састав репрезентације који ће наступати на Олимпијским играма.

На конференцији за медије која је одржана на београдском аеродрому пред полетање селектор Зоран Терзић истакао је да ће екипа у Хофуу имати сјајне услове за обављање последњих припрема за наступ на Играма.

"У Хофуу ћемо имати све услове да се добро спремимо. Људи из тог града су сјајни домаћини, били су у Србији неколико пута, прате нашу репрезентацију и очекујемо да ће и овога пута, као и 2018. године то бити успешан припремни камп. Бићемо тамо пет дана што је довољно за аклиматизацију и ситне корекције у Игри како би спремни дочекали Игре. У Токио идемо као олимпијски вицешампиони и актуелни светски и европски шампиони. Даћемо све од себе, и надамо се да ће то бити довољно за добар резултат. Оно што је битно, јесте да су играчице спремне да дају свој максимум", рекао је Терзић.

Капитенка репрезентације Маја Огњеновићћје рекла да ћее наше одбојкашице дати све од себе да понове или чак и надмаше резултат који је остварен у Рију пре пет година.

"Узбуђени смо због тога што коначно крећеемо у Јапан. Имали смо дуге и озбиљне припреме, какве изискује такмичење као што су Олимпијске игре, али и Европско првенство које нас очекује касније. Не желимо да ништа предвиђамо, али смо свесни да имамо позитиван притисак, који и сада осећамо и надамо се да ћемо од утакмице до утакмице успети да будемо све бољи и бољи", рекла је Огњеновић.

Тијана Бошковић, најбоља играчица протеклог Светског првенства на којем је Србија освојила наслов првака, стакла је да верује у квалитет наше репрезентације.

"Ја сам јако срећна и узбуђена што коначно крећемо пут Јапана и велико је задовољство опет бити део Олимпијског тима Србије. Знамо да нас очекује тежак турнир и наши противници имају јако велике амбиције и свака утакмица ће бити важна. Ја верујем у наш квалитет и у све оно што смо радили протеклих година. Верујем да ћемо остварити добар резултат на Олимпијским играма."

Бранкица Михајловић такођее подвлачи да ће репрезентација у Хофуу имати оптималне услове да обави последње припреме пред почетак Олимпијских игара.

"Драго ми је што коначно путујемо у Јапан након одложених Игара. Увек је лепо ићи у Јапан, поготово у град Хофу за који нас вежу лепе успомене и емоције. Играње за репрезентацију је увек част и желимо да на овим Олимпијским играма направимо најбољи резултат до сада. Даћемо свој максимум, то је једино што можемо да обећамо", рекла је Михајловић.

Милена Рашић напомиње да је цела екипа свесна да на Игре путују са епитетом освајача медаља и да ће наше одбојкашице покушати и овога пута да оправдају очекивања.

"Након два месеца припрема путујемо. Добро је што идемо у Хофу, тамо смо увек имали сјајне услове. Можемо да обећамо да ћемо дати све од себе на терену. Разумемо да имамо обавезу као актуелни светске и европске шампинке и олимпијске шампионке и надамо се да ћемо на терену испунити сва очекивања", истакла је Милена Рашић.

Играчице које су данас кренуле у Јапан: Маја Огњеновић, Слађана Мирковић, Тијана Бошковић, Ана Бјелица, Силвија Поповић, Милена Рашић, Мина Поповић, Маја Алексић, Јована Коцић, Бранкица Михајловић, Бјанка Буша, Бојана Миленковић, Јелена Благојевић и Катарина Лазовић.

Након припремног кампа селектор Терзић одредиће списак од 12 играчица које ће наступати на Олимпијским играма.

Женска одбојкашка репрезентација Србије придружиће се осталим српским олимпијцима у Олимпијском селу 22. јула. Прва утакмица у групној фази наше одбојкашиће очекује 25. јула када ће противник бити Доминиканска република.

(Крај) дпо/

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести