Одбојкашице Србије поражене од Бразила у Лиги нација

БРАЗИЛИЈА: Женска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је данас у Бразилији од селекције Бразила 25:21, 25:9, 25:21 у четвртој утакмици А групе друге седмице Лиге нација.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

У екипи Србије најефикасније са по осам поена биле су Ана Бјелица и Бојана Миленковић.

У победничком тиму најбоље су биле Присила Дароа Залевски, Габријела Гимараеш Брага и Киси Насименто са по 14 поена.

Србија је у досадашњем делу такмичења остварила пет победа и три пораза и тренутно се налази на шестом месту на табели са 14 бодова.

Наша селекција ће у понедељак отпутовати у Калгари где ће бити играни мечеви треће недеље Лиге нација. Србија ће у Калгарију од 28. јуна до трећег јула играти против Немачке, САД, Канаде и Јапана.

Одбојкашице: Нисмо успеле да дођемо до своје игре

Српска одбојкашица Слађана Мирковић изјавила је да жали што је национални тим убедљиво поражен од Бразила у четвртом мечу друге недеље Лиге нација.

Бразил је раније данас славио са 25:21, 25:9, 25:21.

"Екипа Бразила нас је савладала са максималних 3:0 и нисмо успели да дођемо до своје игре. У неким моментима смо пружали добар отпор Бразилкама, које су данас играле јако добро. Идемо даље, завршили смо овај турнир са овим лошим резултатом, али нисмо незадовољни досадашњим учинком. Идемо у Канаду, чекамо следећи турнир и надамо се даљим победама", рекла је Мирковић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

Српска селекција је на турниру у Бразилији остварила две победе, али и забележила два пораза.

Српска одбојкашица Јована Стевановић тврди је да је наша селекција цео турнир одиграла на високом нивоу.

"Једноставно смо биле исцрпљене због претходних утакмица. Поносна сам на ове девојке, ниједан поен нисмо пуштале лако. Имале смо тешке противнике и показали смо још једном озбиљан карактер. Сада се концентришемо за Канаду. Тај нам је турнир битан да се пласирамо на завршни турнир", рекла је Стевановић.

Србија наредни трећи турнир игра у Калгарију од 28. јуна до 3. јула.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести