Одбојкашице Србије с Пољском играју четвртфинале светског првенства (20.30)

ГЉИВИЦЕ: Када је то најважније, потребно је показати од чега сте саткани и пружити најбољу игру. Управо у тој ситуацији налазе се одбојкашице Србије, које се, вечерас од 20.30 часова, састају с Пољском, у четвртфиналном дуелу Светског првенства, које се одржава управо у тој земљи и Холандији.
1
Фото: ФИВБ

Актуелне планетарне шампионке до ове фазе стигле су са свих девет победа, уз само два изгубљена сета. Упркос томе што су до сада најбоља екипа на Шампионату, бранитељке титуле чврсто стоје на земљи и свесне су да, поготово сада, нема места за опуштање. Пољској су наше девојке већ „узеле меру„ у групи, победивши је пред њеном публиком у Лођу (3:0), а вечерас их поново очекује узаврела атмосфера у Гљивицама. 

– Пољска је добар тим и сигурно је да нас очекује другачија утакмица од оне коју смо одиграли у групи. Притисак је већи, јер је, ипак, ово нокаут фаза и дуел је изузетно важан. Морамо да урадимо више него у првом сусрету, који смо одгледали више пута како бисмо простудирали ривала, али и шта смо добро, односно лоше ми радили. Очекујем другачији приступ од Пољске, која је у тој утакмици била доста нервозна и није одиграла најбоље – поручио је селектор Србије Данијеле Сантарели. 

Коректор наше репрезентације Ана Бјелица, такође, очекује потпуно другачији дуел у Гљивицама. 

– Знамо да нас чека неизвесна утакмица. Прву смо добиле лагано, а вечерас очекујемо много јаче издање Пољске, као и још већу подршку њихових навијача, што ће им бити ветар у леђа. Надам се да ћемо искористити наше квалитете и да ћемо одиграти добар сусрет, што би била лепа увертира за полуфинале. Морамо да останемо на земљи, али спремне смо за узаврелу атмосферу, јер навикле смо да играмо у пуној хали, било да су у питању наши или противнички навијачи – рекла је Бјелица. 

Ако победи, Србија ће у полуфиналу играти с бољим из дуела САД – Турска, а оба тима је већ савладала максималним резултатом у групи. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести