Одбојкашице Србије се окупиле пред почетак Лиге нација

Одбојкашице Србије, предвођене селектором Зораном Терзићем, почеле су припреме за Лигу нација, која почиње за два викенда.
Odbojkasice Srbije/Odbojkaski savez Srbije
Фото: Одбојкашки савез Србије

-  Распоред није хуман, али направићемо форму како бисмо извукли оно најбитније за квалификције за Олимпијске игре. Лига нација ће нам послужити да видимо које су то играчице који могу да је изнесу и осете атмосферу. Што се тиче Светског купа, он је далеко, за то такмичење ћемо се договрити у августу са којом екипом ћемо играти. Свака сезона је тешка, али је ова најзахтевнија, неке девојке немају одмор, биће тешко опоравити их и дати им период одмора и спремити их за најважнија такмичења - рекао Терзић.

На окупу су - техничари: Маја Огњеновић (Динамо Москва, Русија), Слађана Мирковић (Хемик Полице, Пољска), Мила Ђорђевић (Црвена звезда) и Емилија Антанасијевић (Јединство, Стара Пазова), коректори: Сара Лозо (ЖЕтису, Казахстан) и Милица Кубура (партизан), либера: Силвија Поповић (Алтај, Казахстан), Марија Поповић (Универзитет Ист Тенеси, Сад), Александра Тадић (Тент, Обреновац) и Бојана Гочанин (Таково Зведа Хелиос, Горњи Милановац), блокери: Мина Поповић (Фиренца, Италија), Маја Савић (Железничар, Лајковац), Јована Коцић (Визура) и Сара Вучићевић (Црвена звезда), примачи: Бранкица Михајловић (ЈТ Марвелус НиШИномија, Јапан), Бјанка Буша (Хемик Полице, Пољска), Бојана Миленковић (СкандиЋИ, Италија) и Катарина Лазовић (Визура).

Финални турнир Лиге  нација играће се од 3. до 7. јула у Кини.  

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести