Одбојкашки шампион иде у Уб по 15. пехар Купа Србије

Хала спортова у Убу ће данас бити у знаку српске одбојке.
в
Фото: Дневник/Филип Бакић

Четири екипе, две мушке и две женске, бориће се за вредан национални трофеј. Уочи великог окршаја против Партизана, који их очекује од 16.30 часова, сви у табору Војводине НС семе су јединствени – спремни су да се у Нови Сад врате са 15. пехаром у најмасовнијем такмичењу.

Црвено-бели су сезону почели освајањем Суперкупа, играли су групну фазу Лиге шампиона, на првом су месту на табели и желе да наставе у победничком ритму. До сада је Војводина показала да је најбоља онда када је то најважније, брусила је форму, стицала искуство и навикавала се на паклени ритам кроз велики број јаких мечева, те је и то и те како важна ставка која у борби за трофеје може да буде на страни шампиона.

Оптимизам, мотивисаност, велику жељу, пренели су спортски директор Слободан Бошкан, шеф стручног Синиша Гавранчић и играч Александар Благојевић, иако су ове сезоне два пута играли с Партизаном, код куће славили победу 3:2, а у Београду изгубили максималним резултатом.

- Идемо у Уб да одиграмо добру утамицу и да победимо. Свесни смо снаге Партизана, као и тога како су играли ове сезоне и на који начин су стигли до финала. Исто тако свесни смо нашег квалитета, наше игре, тога шта смо све урадили до сада, добили значајно искуство кроз Лигу шампиона. Верујем у екипу, показали смо да можемо и да вредимо. Даћемо све од себе да освојимо Куп – поручио је Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић такође верује у квалитет својих изабраника и очекује у Убу једну сјајну спортску представу.


Убљанке или Старопазовчанке

У финалу Купа за одбојкашице састаће се домаћи Уб и Јединство из Старе Пазове, а меч почиње у 19 часова. Уб има благу улогу фаворита јер је домаћин финала, али Сремице су пре три године освојиле ово такмичење па треба очекивати велику борбу у финалу за други овосезонски пехар.


– Биће то празник одбојке, мушко и женско финале играће се у истом дану у пуној хали. То је додатна мотивација за све нас. Ако гледамо квалитет тренинга и то како играмо у последње време, спремни за овај изазов. Само да све то што умемо пренесемо на финале. Сигуран сам да ће кључну улогу играти наша психолошка спремност за тако један важан меч. Верујем да ћемо одиграти квалитетно и да ћемо Куп после неколико година вратити у Нови Сад – рекао је новосадски стратег.

У истом расположењу говорио је и коректор Војводине Александар Благојевић:

- У овом моменту то је набитнија утакмица, за нас појединачно и за клуб, тако велики као што је Војводина. Знамо који су циљеви постављени још на почетку сезоне и верујем да сигурно да идемо ка испуњењу трећег циља. Немамо ниједан разлог да не будемо оптимисти, у доброј смо форми, можемо преузети терет фаворита. Неће бити лако, преко пута нас је искусна екипа, али у важној утакмици, бићемо максимално мотивисани – закључио је Благојевић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести