Одбојкашки савез Новог Сада поделио лопте клубовима

Одбојкаши савез Новог Сада поделио је по четири лопте 31 клубу из свог оквира деловања у намери да помогне у тренажном процесу.
Dodela lopti
Фото: ОСНС

Председник Ђорђе Ђурић, потпредседник Александар Пантић и секретар Драган Чучковић, уз помоћ Покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза поделили су лопте и најавили нове акције.

„Одбојкашки савез Града је сваком клубу поклонио по четири лопте у нади да ће оне стићи у руке будућих асова. Чињеница је да је 70 одсто више женских клубова на нашем подручју, али и мушкарци имају успеха, пре свега због ОК Војводине НС семе. После успеха наших кадетских селекција, које су освојиле турнир у Италији, сигурни смо да радимо добар посао и да ускоро можемо да очекујемо и неки жански колектив из Новог Сада да се нађе у Суперлиги“, истакао је Ђорђе Ђурић.

Секретак Драган Чучковић рекао је да Савез планира у блиској будућности још неке акције за помоћ клубовима.

„Улазимо у други део такмичарске сезоне и на предлог председника Ђорђа Ђурића и Управног одбора договорили смо се да ово буде први корак, а у плану је и додела реквизита за рад и то на пунктовима где има највише деце. У читавој Србији, па и у Новом Саду, имамо проблем, а то је недостатак дечака у бази и покушавамо да решимо тај проблем, али ће за то бити потребно да се укључе Савези на свим нивоима. Највећа помоћ око финасирања овог пројекта је од Града, али не смемо да заборавимо ни Покрајински секретаријат за спорт и омладину и секретара Владимира Батеза, Наше градске селекције играће на традиционалном Мајском турниру у Београд, покривени су сви трошкови, а на ирачима је  да се труде да  победе“, казао је Чучковић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести