Одличан старт одбојкаша Србије на СП: Украјина лак залогај

КАТОВИЦЕ: Сломивши отпор Украјинаца у првом сету, одбојкаши Србије трасирали су пут ка тријумфу у првој утакмици на Светском првенству у Пољској и Словенији.
o
Фото: Trojni blok Srbije zaustavlja Ilju Kovalova/FIVB

Изабраници селектора Игора Колаковића оправдали су улогу фаворита против најтежег противника у групи А и на најбољи начин су почели шампионат.

Украјина је била тврд орах на почетку сусрета, о чему сведоче и три сет лопте, али на нашу срећу, прокоцкане. После каскања за „орловима“ како је игра одмицала Украјинци су топили разлику и успели су да режирају неизвесну завршницу, у којој нису искористили велике шансе.

После треће пропуштене сет лопте, коначно је и Србија дошла до прве, али је ипак морала да сачека на другу, када је Душан Петковић ушао на сервис, одрадио добар посао и стављена је тачка на ову деоницу – 1:0.


Резултати:

Турска – Кина 3:0

Холандија – Египат 3:0

Аргентина – Иран 2:3

Тунис – Порторико 3:0

Украјина – Србија 0:3

Италија – Канада синоћ


У наставку је све дошло на своје место. „Орлови“ су стабилизовали пријем и поправили сервис, па су лако излазили на крај са ривалом, који је почео и пуно да греши.

Други сет је Србија рутински добила и нашла се на корак од победе.


Недеља:

Куба – Катар (11)

Бразил – Јапан (14)

Немачка – Камерун (17.30)

САД – Бугарска (17.30)

Француска – Словенија (20.30)

Пољска – Мексико (20.30)


Украјинци се нису лако предавали, изједначили су у трећем сету на 17:17, још кратко су држали корак, али је онда српска селекција поново вратила осетнију предност и искористила је прву меч лопту за коначних 3:0.

Другу утакмицу у групи Србија игра сутра од 17.30 часова против Порторика.

К. Б.

Украјина – Србија 0:3 (26:28, 21:25, 20:25)

КАТОВИЦЕ: Дворана Сподек, гледалаца: 1.500, судије: Борото (Куба), Фирузи (Иран).

УКРАЈИНА: Плотничкји 16, Семењук 8, Тупчи 9, Ковалов 4, Дрозд 6, Синиција 1, Полујиан 5, Шевченко, Брова (либеро), Остапенко, Фомин, Шчитков, Канајев (либеро) , Кисиљук.

СРБИЈА: Подрашчанин 10, Ковачевић 11, Ивовић 11, Атанасијевић 7, Петрић, Катић (либеро), Пековић (либеро), Крсмановић, Јововић 1, Перић, Машуловић 1, Лисинац 3, Тодоровић, Петковић 1.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести