Одржан 12. турнир у уличној одбојци СК Волеј и Футог Веста

Традиција није прекинута, ковид-19 није спречио да се одржи 12. турнир у уличној одбојци, а хуманитарна организација Први корак добила је више од 200 нових другара великог срца.
odbojkasi
Фото: Приватна архива

У дворишту ОШ “Доситеј Обрадовић” на Детелинари, одиграно је много утакмица, виђено на десетине занимљивих поена и сакупљено скоро 70.000 динара који ће, верујемо, помоћи у остваривању племените замисли.

Примарни циљ је, одмах у старту, остварен, а онај, овога пута секундарни - спортски, још једном је показао да је одбојкашка Војводина пуна талената. Играло се у конкуренцијама девојчица и дечака из 34 екипе, из двадесетак клубова. Да су околности другачије, верујемо да би се након свега причало о вишеструко већој цифри, како новчаној, тако и оној о броју учесника.

Код девојчица славиле су одбојкашице Грбића, друге су биле представнице Штранд волеја, а треће сремскокарловачке играчице Партизана. МВП турнира била је Лена Михаљица из победничке екипе. У конкуренцији дечака, злато су освојили одбојкаши Пролетера из Зрењанина, сребро СК Волеј, а бронзу екипа Стражилова из Сремских Карловаца. Зрењанинац Огњен Пејачки понео је титулу МВП-а у конкурнцији одбојкаша.

Фото: Приватна архива

Специјални гости, који су на крају и доделили медаље, пехаре и признања најбољим актерима у обе конкуренције, били су Урош Мишковић, Вељко Ћулибрк, Алекса Козић и Лука Споја, деца СК Волеј, а данас репрезентативци Србије и чланови ОК Војводина Нс семе. Турнир је отворио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, а затворио наш прослављени одбојкаш Васа Мијић, који је, уз Кристијана Хорвата из Футог веста и Слободана Велемира из СК Волеј, творац и иницијатор овог, већ традиционалног, одобојкашог хепенинга.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести