ПАЛА И НЕМАЧКА: Одбојкашице Србије надомак ОСМИНЕ ФИНАЛА ЛИГЕ НАЦИЈА

Србија – Немачка 3:1 (25:17, 23:25, 25:16, 30:28)
o
Фото: www.ossrb.org

Када је најбоља одбојкашица света Тијана Бошковић у налету онда ривал мора да се помири са поразом, а то је задесило Немачку, против које је наш коректор забележио чак 39 поена уз 69 одсто успешности на трећем и последњем турниру Лиге нација. Друга победа у Сувону у исто толико утакмица и даље држи екипу селектора Ђованија Гвидетија у игри за пласман на завршни турнир на који иде најбољих осам тимова. Србија је на скору од пет победа и исто толико пораза, а преостало јој је да одигра још са Доминиканском Републиком (ноћас) и Бугарском (вече између суботе и недеље у 3.30 ч, пренос на Спорт клуб 1).

Србија је супериорно добила први и трећи сет, у другом је дошло до опуштања у финишу, да би потом права снага светских првакиња била виђена у завршници четвртог сета у коме су преокренуле резултат и стигле до жељеног циља.

Тијана Бошковић је против Немачке забележила 39 поена, што је други најбољи учинак у историји Лиге нација.

– Бројке у овом тренутку нису битне, него победа. Осећам се добро и има простора за још бољу игру. Знали смо да ће бити тешка утакмица, јер Немачка игра све боље, али хтеле смо победу и дале смо све од себе у неизвесној завршници, нисмо желеле да одемо у пети сет – рекла је Тијана Бошковић.

СУВОН: Велика хала, гледалаца: 500, судије: Озбар (Турска), Катаб (Египат).  

СРБИЈА: Буша 7, Лазовић, Дрча, Поповић 10, Узелац 10, Огњеновић 2, Пушић (либеро), Бјелица 3, Алексић, Стевановић 9, Јегдић (либеро), Бошковић 39, Миленковић, Лозо 4.

НЕМАЧКА: Агбортаби 1, Кастнер 1, Ћесар (либеро), Погани (либеро), Глаб 1, Штауц 1, Алсмајер 14, Штигрот 7, Ортман 9, Шолцел 6, Гроцер, Веске 5, Вајцел 14, Штрубе 2.

К. Б.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести