ПАЛА И ШВЕДСКА Српкиње избориле пласман у четвртфинале ЕП (Фото)

БРИСЕЛ: Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је вечерас у Бриселу у осмини финала победила селекцију Шведске 3:0, по сетовима 25:17, 25:13, 25:16.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Очекивало се да се одбојкашице Србије без проблема пласирају у четвртфинале Европског првенства у Белгији, Италији, Немачкој и Естонији и убедљивом победом над Шведском то су и учиниле. Актуелне светске шампионке рутински су завршиле посао са скандинавском екипом и овериле су следећу фазу, коју ће играти сутра од 20 часова. Противник ће им бити бољи из дуела Чешка – Украјина (синоћ). Ово је српској селекцији шеста победа на шампионату Старог континента, до које су дошле за сат и 15 минута.

Србија ће у среду у четвртфиналу ЕП играти са победником меча између Чешке и Украјине, који је на програму вечерас од 20 сати.

Фото: Фонет/АП

Швеђанке нису имале шансе против вицепрвакиња Европе, које је предводила сјајна Тијана Бошковић. Кренуле су силовито противнице на почетку утакмице, имале предност од два поена (5:7) али је то било све што су могле не само у првом сету, него у целом сусрету. Довољни су били „кување” Маје Огњеновић и блок Мине Поповић за вођство наших, које се потом само увећавало. У завршницу је Србија ушла са лагодних седам поена вишка и лако је повела 1:0.

Фото: Фонет/АП

Српкиње су биле још доминантније у другом сету и експресно су стигле на корак од тријумфа – 2:0, да би Швеђанке у првој половини треће деонице пружиле за нијансу јачи отпор, али и даље не довољан да избегну убедљив пораз.

СрбијаШведска 3:0 (25:17, 25:13, 25:16)

БРИСЕЛ: Дворана Палаис, гледалаца: 1.000, судије: Евалд (Немачка), Маркељ (Блаж).

СРБИЈА: Буша 7, Лазовић, Дрча, Поповић 9, Узелац 6, Огњеновић 2, Куртагић, Пушић (либеро), Бјелица 2, Алексић 6, Стевановић, Јегдић (либеро), Бошковић 24, Лозо.

ШВЕДСКА: Арестад, Л. Андерсон 3, Васерфалер 1, Р. Лазић 1, И. Хак 16, А. Лазић 5, Густафсон, Бринк, Хелвиг, Јулевик, А. Хак 8, Нилсон, Ларсон, Е. Андерсон.

К. Б.

Четвртфинала

Уторак

Холандија – Бугарска (18)

Италија – Француска (21)

Среда

Турска – Пољска (17)

Србија – Чешка/Украјина (20)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести