Пехар Суперкупа за миран почетак сезоне одбојкаша Војводине

Иако Суперкуп нема неки претерано велики значај, увек је лепо сезону почети освајањем пехара, што је одбојкашима Војводине НС семе успело трећу годину заредом.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Узели су Новосађани четврти Суперкуп и недостаје  им још један како би се изједначили са Црвеном звездом, која их до сада има највише – пет. Овог пута је у краљевачком Спортском центру “Ибар” пред актуелним шампионом копља положила Рибница, која је, упркос поразу, показала да ће и ове сезоне бити један од кандидата за преостала два трофеја и ривал против ког ниједна утакмица неће бити лака шетња. Такав је био случај и сада, пошто су Краљевчани повели 1:0, па је Воша тек после преокрета и доста неизвесне борбе стигла до тријумфа.

– Чини ми се да смо утакмицу доста нервозно почели, били смо несигурни и грешили смо и то у ситуацијама где нисмо били озбиљније угрожени да тако кажем, у смислу да то нису били јаки напади и сервиси. Било је доста пласираних, “куваних” лопти, ми смо то доста лоше одигравали, пецали смо се и додатно себи отежавали посао – осврнуо се на почетак сусрета Суперкупа шеф стручног штаба Војводине Слободан Бошкан.

Правовременим изменама и тајм–аутима, стратег црвено–белих полако је уводио ред у игру екипе и постепено је све долазило на своје место.

Овај пехар јесте додатни подстрек за све што Новосађане очекује у сезони. Већ у недељу играју црвено-бели дерби у Београду, у другом колу домаће Суперлиге

– Када смо успели да ухватимо прикључак у другом сету и дођемо до свог ритма, притискали смо Рибницу. То је почетком четвртог сета можда било и најочигледније, па све до пред крај где нам је мало попустила концентрација. Ово је значајна победа за нас и важан показатељ онога што смо до сада урадили са овом новом, измењеном екипом. Задовољан сам и тријумфом и приказаном игром, али сада се окрећемо сусрету са Црвеном звездом – поручио је Бошкан. 

Овај пехар јесте додатни подстрек за све што Новосађане очекује у сезони. Већ у недељу играју црвено–бели дерби у Београду у другом колу домаће Суперлиге.

– Иако овај Суперкуп нема неки значај, даје нам јак ветар у леђа за наставак сезоне и доноси, да тако кажем, неки мир у кући да можемо да радимо опуштеније и да функционишемо како треба даље – истакао је капитен Воше Стеван Симић, коме је пехар Суперкупа уручио председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести