Победа била Воши надохват руке

Требало је одбојкашима Војводине НС семе осам узастопно изгубљених сетова у Лиги шампиона да схвате да нису случајни део европске елите и да заиграју како умеју, те да дођу до првог бода. А, мало је недостајало да се упише и прва победа.
Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине били сасвим близу тријумфа у дуелу с Руселаром
Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине били сасвим близу тријумфа у дуелу с Руселаром

Губила је Воша 0:2 од белгијског Руселара, али је успела да избори пети сет, у коме, ипак, није имала снаге за потпуни преокрет, иако је водила 7:4 и 8:6.(2:3).Победа је заиста била на дохват руку, али је изостала.

Испоставило се да шеф струке Синиша Гавранчић није био неосновано пун оптимизма пред овај дуел, као да је очекивао да ће његова екипа показати највише до сада у Лиги шампиона. Велика борба, пожртвованост и жеља обезбедили су овога пута бод, а простора за евентуалну сензација има у наредна три меча Е групе, иако ће Новосађани само један од њих играти на домаћем терену.

У прва два сета Воша је играла егал са реномираним противником, али је у завршницама посустајала, да би се све променило од трећег периода игре. Бољи сервиси донели су контре, веће самопоуздање у одбрани и нападу и веома брзо је новосадски тим пронашао систем који је донео два сета и шансу за тотални преокрет. Ипак, још једна школа је плаћена, неиускуство играња оваквих утакмица узело је данак, а Белгијанци су успели да искористе сваку своју шансу и дошли до друге победе у групи.


Заказала публика

После меча са Фридрихсхафеном минуле седмице, када је у великој сали Спенса било нешто више од 3.000 људи, на још важнијем сусрету са Руселаром публика је заказала. На слици која је посредством телевизије отишла у свет могло је да се види свега око 1.000 гледалаца, што је податак за бригу.

Већ годинама се у одбојкашкој новосадској чаршији прича како је штета што нема Лиге шампиона, а сада када је ту - нема публике. Велики је пропуст тај што бројне школа одбојке и клубова нису присуствовали и овом дуелу.Верујемо да ће слика  из Спенса бити другачија 11. фебруара када у Новом саду гостује пољска екипа Закса, коју са клупе води Никола Грбић.


- Говорио сам и раније да ови момци имају квалитет да се боре против одличних европских екипа. Сада су то потврдили и штета је што нисмо успели скроз да преокренемо резултат и да победимо. Честитам играчима на борбености и квалитету игре. Показали смо најпре себи, а онда и другима, да можемо. Следи нам пауза у Лиги шампиона, у другом делу имамо два гостовања, а на нашам терену дочекујемо фаворита групе, пољску Заксу. Наравно, нећемо се предавати и жеља нам је да се покажемо у најбољем светлу, а видећемо за колико ће то бити довољно - рекао је Гавранчић.

Српски шампион је на утакмици са Белгијанцима био ослабљен за неиграње капитена, репрезентативног средњег блокера Стевана Симића, пред којим је једномесечна пауза, али је тимски дух донео бод, који ће свакако учинити да ривали у наредним мечевима другачијим очима гледају Војводину.

- Борили смо се и успели да окренемо меч после 0:2. Истина је да смо играли без Симића, али морам да похвалим и младог Рудића, који га је успешно заменио. Верујем да можемо још боље, а показаћемо то у три преостала меча. Мислим да ће нам добро доћи предстојећа пауза, одиграли смо много утакмица у кратком периоду, па ћемо бити и одморнији за дуеле који нас очекују. Важно је да крај године завршимо у најбољем ритму, са резултатима које смо зацртали, а већ крај јануара и почетак фебруара су резервисани за Лигу шампиона, када очекујем да будемо на вишем нивоу - рекао је коректор  Александар Благојевић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести