Победа одбојкаша Србије против Бугарске на опроштају од ЛН

Одбојкаши Србије завршили су учешће у овогодишњој Лиги нација убедљивом победом, првом максималном, а шестом укупно и то против квалитетне Бугарске.
Nikola Grbici odbojkasi/F. Bakic
Фото: Филип Бакић/Никола Грбић са одбојкашима

(Од нашег специјалног извештача)

Сервис је направио разлику, а у том елементу је наша репрезенхтација забележила 13 директних поена и само 13 грешака. Није било слабог места код нас, зато је све завршено у даху, за непуних 90 минута. За крај одбојкаши Србије нису могли да изаберу боље место од прелепе сале у Пловдиву коју су домаћи навијачи готово испунили и направили сјајну атмосферу, поздрављали сваки добар потез обеју екипа.

Боље су домаћи започели меч, док су наши играчи деловали успорено, па су Бугари брзо преузели контролу над резултатом. Наша селекција је била у тренутно најјачем саставу, уз изузетак Јововића, кога је у стартној постави заменио млади Батак. Борила се Србија, топила заостатак, а онда и повела на другом техничком тајм-ауту (16:15). Играло се на махове, у мини серијама, али је наш тим у завршницу ушао с предношћу која је нарасла до 24:21 после грешке Пенчева. Две сет лопте смо пропустили, а трећа је дошла после блока Лисинца на Соколову.

Задржала је Србија висок ниво игре, а појачан сервис донео је асеве, најпре Батака, а потом и Ивовића за вођство 13:7. Имали су наши чак шест поена вишка на другом обавезном одмору (16:10). На страшне сервисе Лисинца наставила се серија „Орлова“ до 19:10, а два аса Лубурића донели су огромних 22:11 и веома брзи крај сета. Све је функционисало у селекцији Србије, а серија добрих сервиса, блокова и контри се наставила и брзо је наш тим повео 6:2 у трећем сету. С друге стране, Бугари су покушавали, али ништа нису могли против разиграног ривала. Предност се попела на 12:5, а тајм-аут селектора Бугарске ипак је дао резултат и домаћин се примакао на пристојнији заостатак (13:10). Заоштрио се тада наш напад, Ивовић и Лубурић су пуцали и водили Србију ка победи. Да све буде завршено без проблема, побринуо се Ивовића са још два ас сервиса и закључио сусрет у Пловдиву.

На финални турнир у Чикагу (10 – 14. јул) пласирали су се: Бразил, Иран, Русија, Пољска, Француска и домаћин САД.

М. Ристић

Србија Бугарска 3:0 (25:23, 25:12, 25:18)

ПЛОВДИВ: Хала „Колодрум“, гледалаца: 5.300 , судије: Раписарда (Италија), Хекфорд (Велика Британија).

СРБИЈА: Околић, Петрић 12, Ћировић, Пековић (л), Крсмановић 4, Ивовић 15, Јововић, Кујунџић, Батак 1, Симић, Лубурић 19, Негић (л), Лисинац 7, Вучићевић.

БУГАРСКА: Георгев, Ч. Пенчев, Атанасов 5, Гоцев, Р. Пенчев 9, Скримов, Сеганов 1, Јосифов 3, Салпаров (л), Иванов (л), Николов 3, Соколов 13, Парапунов 1, Шекерџиев.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести