Победом у Украјини Војводина близу осмине финала ЦЕВ Купа

Максимална победа над Барком Кажањијем у првом сусрету шеснаестине финала ЦЕВ Купа довела је одбојкаше Војводине НС семе на праг уласка у осмину финала другог по квалитету европског клупског такмичења.
Vuk Todorovic i Radisa Stevanovic u akciji
Фото: Vuk Todorović i Radiša Stevanović, foto: CEV

Ни дуг пут од 17 сати није засметао актуелном шампиону Србије у новом европском походу, а већ добро познат ривал из Лавова био је, чини се, лаган залогај за зхуктале црвено-беле који су одавно у пакленом ритму одигравања утамица.

Добро су црвено-бели скенирали ривала, знали све његове мане и максимално их искористили у првом сету. У другом је домаћин одиграо нешто јаче, али је у завршници сета Воша била боља, али посебна прича је трећи период игре. Водили су константно Украјинци, чинило се да ће се меч продужити (било је 23:20), али су Новосађани после велике борбе нерава, извукли максималну победу (33:31).

„Било је напето и тешко, посебно у другом и трећем сету. Упркос ситним проблемима и умору били смо тим, одиграли мотивисано, борбено и испоштовали све договоре. Честитам мојим момцима што су се издржали и остварили добар резултат. Овакве мечеве увек је тешко играти, али очигледно је да кроз њих растемо и напредујемо. Ово је за нас важна европска победа, али то је само први корак. Морамо бити обазриви, неће бити лако у реваншу, посебно због згуснутог распореда, а само се надам да ћемо бити здрави“, истакао је шеф стручног штаба Новосађана Неџад Османкач.

Минуле године, Новосађани су такође у ЦЕВ Купу играли са Украјинцима, изгубили први меч у гостима 3:1, али су кући победили 3:0 и прошли даље после златног сета (15:13). Сада је ситуација другачија, у yепу Воша има три бода и за пролаз, требају јој два освојена сета у реваншу који се игра 20. децембра од 18 часова. Ипак, навикла је Војводина НС семе своје навијаче на победе и сигурно се неће бавити математиком пред реванш и зато треба очекивати још једно шампионско издање и пролаз у осмину финала.

Ако би прошла, а нема сумње да је то веома близу, Војводина би играла с бољим из двомеча финског Рованијемија и пољске Асеко Решовије из Жешува.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести