Почиње ЕП, одбојкаши одбрану злата почињу од Белгије

КРАКОВ: Мушка одбојкашка репрезентација Србије сутра почиње такмичење на Европском првенству које се одржава у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.
odbojka lopta pix
Фото: Pixabay.com

Актуелни шампиони Европе налазе се у групи А и играће против репрезентација Белгије, Грчке, Пољске, Португала и Украјне.

Први меч српски одбојкаши играју од 20.30 сати против репрезентације Белгије.

Селектор Слободан Ковач изјавио је да је циљ репрезентације одбрана злата освојеног у Паризу, као и да ће репрезентативци настојати да пруже најбоље могуће игре на првенству Европе.

"Надам се да сам урадио праву ствар и да ће играчи који одлазе на првенство бити на нивоу, а сви заједно ћемо се трудити да имамо што боље резултате" , рекао је Ковач на конференцији за медије.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин истакао је да одбојкаши имају квалитет и да имају снагу да се врате кући са медаљом.

"Поседујемо квалитет, имали смо доста добре клупске сезоне. Можда не као пре две године, када смо у Паризу покорили Европу, али имамо снагу да се кући вратимо са медаљом", рекао је Подрашчанин.

На списку играча који ће учествовати на Европском првенству су: техничари: Никола Јововић и Вук Тодоровић, коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић, либера: Невен Мајсторовић и Никола Пековић, блокери: Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић и примачи: Немања Петрић, Марко Ивовић, Урош Ковачевић и Павле Перић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести