ПОЈАЧАЊЕ У ОК ВОЈВОДИНА Стигао Украјинац Дмитро Вијецки  

НОВИ САД: Одбојкашки клуб Војводина НС семе вредно ради на формирању тима за следећу сезону, па је тако у редове шампиона стигао двадесетогодишњи Украјинац Дмитро Вијецки.
boskan dimitro
Фото: ОК Војводина

Он је већ неколико година играо у украјинском шампионату, био је члан јуниорске репрезентације, која је на последњем Европском првенству заузела друго место, а сада је члан сениорског националног тима. Вијецки може да игра на позицији коректора и примача сервиса.

„Драго ми је што сам постао члан Војводине, ово је озбиљан клуб са јасним циљевима и плановима. Надам се да ћу наставити са добром игром као у Украјини и да ћу овде наставити да се развијам. Знам каква је одбојка у вашој земљи, репрезентација игра на високом нивоу и дошао сам на право место“, изјавио је Вијецки.

Прошле сезоне за Вошу је играо такође Украјинац Виталиј Сухињин и отишао, млади Вијецки потпис је ставио на двогодишњи уговор.

„У договору са тренером Душком Николићем одлучићемо на којој позицији ће Дмитро играти. То зависи од прелазног рока, како ћемо формирати екипу. Он је у репрезентацији играо коректора, а у првенству примача. Наша жеља и намера су да он буде примач сервиса. Млад је и перспективан, али довољно искусан за своје године. Идеја је да он буде члан екипе, која би, надамо се, у наредном периоду успешно играла  у домаћем првенству и европским куповима“, казао је спортски директор Слободан Бошкан.

Према његовим речима, клуб има намеру да задржи своје младе играче и ако је у могућности да доведе странце.

„То није лако у нашој ситуацији. Немамо превелики буџет па да можемо да доводимо странце који су већ доказани, са искуством којим нам могу помоћи у Европи. Зато смо се оријентисали на младе и перспективне одбојкаше који могу квалитетом да помогну  у остварењу планова и уједно да се развијају  и напредују у Војводини“,објаснио је  Бошкан.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести