Пољски селектор мотивисао Словенце: Освојићемо злато

ЉУБЉАНА: Словеначки одбојкаш Дејан Винчић признао је да су његов тим мотивисали потцењивачки коментари на рачун новог финалисте Европског првенства, након речи селектора Пољске Витала Хејнена да Словенија нема тим да се бори за златну медаљу.
odbojka, pixabay
Фото: pixabay.com

Словенија је, након европског шампиона Русије (3:1), срушила и светског 3:1 у сетовима и заказала финале у Паризу против бољег из вечерашњег дуела Француске и Србије.

Винчић се присетио изјаве селектора Пољске Хејнена да Словенија има добар тим, али не толико квалитетан да би играла финале.

"Радили смо месец дана више од осталих репрезентација, сада нам се исплатило. Пресудила је наша жеља, знање, квалитет... Знамо да има много "стручњака", било је коментара после пораза од Северне Македоније, исто и после Бугарске.. Показали смо им, нека сада причају", алудирао је Вичић и на Хејнена, а преноси "Екипа24".

Словенци су велики оптимисти да могу да направе највећи успех у историји тамошње одбојке.

"Сјајни смо, освојићемо злато", самоуверен је Винчић.

За разлику од њега, Хејнен је био толико разочаран поразом да не размишља о бронзаној медаљи.

"Дошли смо по злато. Не знам када се игра за трееће место. Нико не може бити задовољан, нико не говори о бронзаној медаљи. То је с....е. Сваком тиму се деси пораз, Словенија је била боља", признао је Хејнен.

Финале је на програму у недељу од 17.30, док је за треће место дан раније 17.30.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести