Полуфинале плеј-офа: Шампион кренуо по круну (фото)

Одбојкаши Војводине НС семе направили су први велики корак ка одбрани титуле.
Radost odbojkasa Vojvodine/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Радост одбојкаша Војводине

У првом мечу полуфинала плеј-офа максималним резултатом савладали су Млади радник, а капитен Миран Кујунџић имао је своје вече, али треба рећи да се истакао и тренер Новосађана Синиша Гавранчић с променом на почетку меча када је у поставу ставио Вијецког уместо Вучићевића, за шта Пожаревљани нису били спремни.

Гости су боље ушли у меч и поенима из блока повели 8:4. Узвратила је Воша преко Мехића и на кратко се вратила резултатски, да би поново гости, после сјајне игре у пољу и расположеног Кејте, направили серију и на обавезном одмору водили 12:8. Добро је сервирао Кујунџић, пролазио Вијецки и брзо су се ствари вратиле у егал који је трајао све до 20:20. Тада су црвено-бели преко Мехића први пут повели на мечу (21:20), али узвратили су Пожаревљани и дошли први до сет лопте. Активирао се и блок Војводине, а ас контру је на трећој сет лопти искористио Ковачевић за вођство.

Фото: F. Bakic/Navijaci u Spensu

Ослободио се шампион у наставку, одмах напао сервисом и преузео контролу те после блока Кујунџића на тахеничком тајм-ауту водио 12:8. Исти играч је направио следећу промену, а онда подесио руку на “топовски удар” и повео серију домаћих од 7:0 којом је преломљен други период игре. У тој одлучујућој серији, Кујунџић је одсервирао три аса, а пратио га је Мехић и веома брзо Воша је удвостручила вођство.


Повела и Звезда

Одбојкаши Црвене звезде успели су на једвите јаде да одбране предност домаћег терена против Спартака из Суботице и славили 3:2 (22:25, 25:20, 16:25, 25:19, 15:13). Суботичани су два пута водили у сетовима, а у петом периоду игре нису успели до краја да задрже предност од 8:4.


Домаћин је боље почео сет и повео (6:2), али се пробудио кејта, који је константно био под ударима сервиса, и вратио Млади радник у игру (10:10). Тукао је Вијецки и нешто касније црвено-беле довео до предности (18:15), али су гости одмах узвратили. Питање победника је решено после још једне сјајне серије сервиса Мирана Кујунџића, два аса у серији од 5:0 домаћина, и ускоро максимална победа која актуелног шампиона који је прегрмео кризу и у најважнијем периоду сезоне личи на себе.

Фото: F. Bakic/Legende uz OK Vojvodinu

Други меч полуфинала играће се у Пожаревцу 10. априла.

М. Ристић

Војводина НС семеМлади радник 3:0 (28:26, 25:14, 25:20)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 650, судије: Петровић (Ужице), Симић (Обреновац).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Вучићевић, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 5, Вијецки 13, Кујунџић 18, Костић, Мехић 13, Радевић 6, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 10, Пајкић, Савић, Вуликић, Ковачевић 7, С. Илић 2, Батак 1, Стевић (л), Лечић 1, Надаждин 2, И. Илић (л), Јелић, Кејта 15.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести