Пораз Војводине, Звезда преокренула меч

Без довољно концентрације и енергије у већем делу црвено-белог дербија одбојкаши Војводине НС семе нису могли да парирају Звезди, која је преокретом у 11. колу Суперлиге други пут ове сезоне у домаћем првенству савладала Новосађане.
Ф. Бакић/Тројни блок Новосађана против Луке Тадића
Фото: Ф. Бакић/Тројни блок Новосађана против Луке Тадића

Шампион је добро почео, повео је после неизвесног првог сета, али је у наставку приказао бледу игру, којом у оваквој утакмици, између две првопласиране екипе, није могао да дође до бољег исхода. Пропустила је Воша и прилику да начини велики корак којим би смањила заостатак за Београђанима у шампионату. Звезда се овим тријумфом учврстила на првом месту на табели, са само једним неуспехом, док је Воша сада на скору 7-4.

После егал борбе Војводина је повела 1:0. Играло се поен за поен, а домаћин је серијом 3-0 некако дошао до два поена разлике (16:14). Није успео, међутим, да одржи ту предност и морао је да реши ову деоницу после неизвесног надметања. У одлучујућим тренуцима, напади домаћина ишли су преко Немање Чубрила кроз средину и пошто су Београђани прокоцкали једну сет лопту, управо он је Новосађанима донео другу, која је успешно реализована – 1:0.

И док је Звезда заиграла без грешке у наставку и повела 10:4, играчима Војводине као да је попустила концентрација, па су се два пута враћали из минуса од шест поена. Изједначили су, али решења за сјајног Мељанца није било и гости су заслужено поравнали на 1:1. Покушавао је тренер Војводине, Слободан Бошкан, изменама да нађе решење, играча који ће да унесе преко потребну енергију у игру, али Звезда је била у налету и није могло да јој се стане на пут. Бољом игром режирала је преокрет, а посао је завршила у нешто неизвеснијем четвртом сету, када су се Новосађани вратили из заостатака од седам поена (12:5). Понадали су се навијачи да ће гледати тај-брејк, јер се Воша донекле разбудила, изједначила је на 22:22, али је поново у одлучујућим тренуцима Мељанац преузео одговорност и ставио тачку на дерби.

 

Војводина НС семеЦрвена звезда 1:3 (27:25, 20:25, 22:25, 23:25)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, гледалаца: 150, судије: Поповић, Баланџић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Л. Чубрило 1, Бајандић 11, Вујовић 2, Зечевић 6, Негић (либеро 1), Рудић 1, Н. Чубрило 8, Мишковић (либеро 2), Вилимановић, Парапунов 16, Мехић 10, Бошњак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милић, Јевтић (либеро 1), Станковић 6, Тадић 9, Даца 8, Николић, Арсеноски 1, Поповић (либеро 2), Ристић 21, Мељанац 33, Миленковић, Андоновић, Илић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести