Први меч полуфинала Купа Србије: Звезди прво полувреме против Војводине

Први сусрет полуфинала Купа Србије, између тренутно две водеће екипе нашег шампионата, припао је београдским црвено-белима.
Lasaro Fundora
Фото: Ласаро Фундора најефикаснији у тиму шампиона, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Искористили су домаћи све своје шансе, период адаптације Војводине и дошли близу пласмана у финале, али ће одлука пасти у Новом Саду где ће актуелном шампиону за директан пролаз бити потребна максимална победа.

Новосађани су отворили меч на најбољи могући начин, са три аса Кубанца Фундоре и одмах преузели контролу над утакмицом. Држали су сигурно вођство добрим нападима, али је Звезда појачала одбрану и успела да истопи заостатак (14:15). Ипак, Поен Мехића и грешка Павловића поново су шампиона вратили до осетне предности, само на кратко јер су домаћи играли добро у пољу и преко Павловића и Додића повели (18:17). Грешка Радевића донела је Звезди предност (22:20) коју су задржали до краја сета у ком је виђена 21 грешка (10-11).

Поново је боље почела Војводина и имала предност у уводу другог сета, али је Звезди мало требало да све преокрене. Сервирао је Додић, блокови Машуловића били су довољни за вођство које је убрзо с два ас сервиса увећао Додић (15:11). Мењао је Николић, увео Тодоровића и Кујунџића (уместо Костића и на кратко Мехића), али није зауставио домаћина који је, после контре Машуловића и још једног аса Додића “побегао” на огромних 19:11, заокруживши серију од 10:0. Сет је завршен са две везане грешке Мехића за убедљивих 25:15.

Почела је Воша трећи сет с Кујунџићем на месту коректора у за трен ока повела 7:1 те најавила повратак у меч, али је домаћин поново играо сјајно у пољу и контрама топио заостатак па се на обавезни одмор отишло са три поена вишка за госте (12:9). Поени из блока Радевића и Тодоровића, те грешка Додића донели су нову велику предност шампиону (15:9). Наставила је Војводина да увећава предност све до лаганог освајања трећег периода игре и смањења заостатка у сетовима.

Повела је Звезда у четвртом сету (9:4), али је грешкама помогла противнику да се врати у игру само на кратко јер је поново имала осетну предност на обавезном одмору (12:8). Одржавал ису Београђани ту предност све до 19:14, а затим се пробудио блок Воше који је вратио неизвесност (22:20), али су уследили проблеми на пријему Новосађана и Звезда је серијом 3:0 изборила победу.

У другом полуфиналу, Раднички из Крагујевца је славио победу од 3:0 (25:19, 25:23, 25:20) над Јединством из Старе Пазове, а реванп сусрети играће се 25. и 26. децембра.

М. Р.

Црвена звездаВојводина НС семе 3:1 (25:23, 25:15, 16:25, 25:20)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Вождовац”, гледалаца: 100, судије: Јанковић (Ниш), Радовановић (Стара пазова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Тадић 2, Машуловић 8, Петровић 4, Нејић 8, Синђелић, Јовановић 10, Додић 18, Н. Павловић, Андоновић 1, Д. Павловић 9.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Вучићевић, Фундора 14, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 1, Вијецки 4, Кујунџић 7, Костић, Мехић 12, Радевић 6, Тодоровић 1, Рудић, Перић.

Раднички савладао Јединство

Раднички је у Крагујевцу победио Јединство из Старе Пазове 3-0 (25:19, 25:23, 25:20).

Крагујевчане је до победе предводио Угљеша Илић са 17 поена, уз подршку Николе Гоића са 15 и Немање Стевановића са 14. Најефикаснији у екипи Јединства био је Томо Мицић са 13. 

Реванш утакмице ће се одиграти 25/26. децембра. По пропозицијама Купа Србије у полуфиналу се играју две утакмице. 

У случају да противници имају по једну победу, финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. 

У случају да се на овакав начин не може одредити финалиста, игра се додатни "златни сет", који одређује коначног победника полуфинала.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести