Први одбојкашки меморијални турнир "Александар Пантић и Владимир Шишка"

Први меморијални турнир “Александар Пантић и Владимир Шишка” у организации Одбојкашког клуба Нови Сад Манекс одржаће се данас и сутра у малој сали Спенса. Поред домаћина, на терену ће се наћи и српски шампион Војводина НС семе, Црвена звезда и Млади радник из Пожаревца. Гост ће бити и Партизан из Липња, са којим ће сутра млађе селекције Новог Сада одиграти ревијални дуел. 
1
Фото: ОК Војводина НС семе

Меморијал су плаво-бели посветили некадашњим руководиоцима и визионарима клуба, који су иза себе оставили дубок траг у оснивању, трајању, идејама и упорности да Нови Сад једног дана буде суперлигаш. То се и остварило па ће екипа тренера Неџада Османкача ове сезоне дебитовати у елитном рангу. 

Александар Пантић и Владимир Шишка преминули су 2021. године. Пантић је 2003. основао Нови Сад, али нажалост, није дочекао његову најуспешнију сезону када су плаво-бели ушли у Суперлигу. Шишка је, уз велику улогу у ОК Војводина, паралелно помагао Нови Сад, трудећи се са Пантићем да се реализује дугогодишњи план, пласман у елиту. Почетком 2019. добио је и званичну функцију када су конституисани Управни одбор и Скупштина клуба, а и потписан споразум о сарадњи са Војводином. 

Њима у част екипе ће се надметати током ова два дана, што ће им послужити као одлична припрема за предстојећу сезону, али и увод у турнир који ће организовати Војводина  следећег викенда – Меморијал великана. 

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести