Првог дана Меморијала великана Воша максимална против Париз волеја

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине НС семе тријумфовали су над Париз волејом на почетку Меморијала великана у малој сали Спенса. Екипа тренера Слободана Бошкана очигледно је била више него мотивисана да се докаже против некадашњег првака Европе.
o
Фото: okvojvodina.org

Шампион Србије одлично је изгледао на терену. Играо је пожртвовано, сигурно у нападу, одбрана је била на високом нивоу и сви играчи су свој посао одрађивали како се то од њих и очекивало. Црвено–бели су играли у најјачем саставу, а гости, чији дрес носе српски интернационалци Миран Кујунџић, некадашњи члан Воше и Никола Ковачевић, још увек нису 100 посто уиграни, што наравно не умањује тријумф домаћина, који је и те како био на висини задатка.


Жреб за Лигу шампиона: Воша са Зенитом и Берлином

Војводина је сазнала и имена ривала у Лиги шампиона. Новосађани су освајањем титуле прошле сезоне изборили директан пласман у групну фазу. Жребом у Словенији одређено је да ће црвено–бели играти у групи Д са Зенитом из Санкт Петербурга, Берлином, а четврти противник ће бити квалификант.


Воша је повела 1:0 пошто је у другој половини сета „додала гас“ и серијом 5–0 преокренула на 21:18. Сервисом су Новосађани уздрмали пријем гостију, који су ипак режирали егал завршницу. Нису олако Парижани предали ову деоницу, па су црвено–бели преко Мигела искористили тек четврту сет лопту за 1:0.

У другом је Воша вијала резултат, била је и пет поена у заостатку (15:20), али после тајм–аута Бошкана слика на терену се у потпуности променила. Парапунов је био незадржив, а блок домаћина увек на месту, па се предност гостију полако топила. Пошто су преокренули и повели 23:22, Новосађани су држали конце у својим рукама и поново је тачку на сет ставио Мигел, овог пута асом за 2:0.

Сличан сценарио десио се и у трећем сету. Воша се вратила из минуса, почела је да води главну реч половином деонице, да би пред крај на крилима сјајних Мигела и Парапунова, стигла до меч лопте 24:21, коју је одмах искористила за коначних 3:0. Данас ће у другом колу турнира играти против ПАОК-а од 19 часова.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Париз волеј 3:0 (28:26, 25:23, 25:21)

НОВИ САД: Мала дворана Спенса, гледалаца: 200, судије: Оченаш, Томић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Брборић, Чубрило, Бајандић, Вујовић, Копитић, Негић, Рудић, Мигел 15, Чубрило 6, Мишковић, Вилимановић 3, Парапунов 11, Мехић 12, Бошњак.

ПАРИЗ ВОЛЕЈ: Ернан, Мота 4, Марти 12, Пода 1, Микелучи 6, Лавани 7, Ковачевић 1, Мендез, Кујунџић 13, Дијез, Фил 5, Јуркович 6.

Резултати

ПАОК – Фридрихсхафен 1:3

Војводина – Париз волеј 3:0

Сутра: 

Фридрих. – Париз волеј (16.30)

Војводина – ПАОК (19)

У недељу:

Париз волеј – ПАОК (10.30)

Војводина – Фридрих. (13.30)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести