Растали се Војводина НС семе и коректор Петар Премовић

Две сезоне је Петар Премовић провео у Војводини НС семе и у другој био члан тима који је дуго чекану титулу вратио у Нови Сад. Стигле су бројне понуде из иностранства, снажни коректор је изабрао да следеће сезоне носи дрес италијанског А1 лигаша Падове.
premovic FB--2984
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Високи и стамени момак из Рашке истицао се у нашем првенству, па ће каријеру наставити у једној од најјачих лига на свету.

„Било ми је прелепо у протекле две године у Новом Саду и веома сам срећан што сам био део тима који је освојио титулу. Када сам долазио у Војводну прижељкивао сам баш овакав сценарио, испунио сам што сам желео и дошло је време за неке нове изазове у квалитетнијој лиги. Имао сам још сезону уговора с Војводином и надам се да је наш растанак дошао на обострано задовољаство. Договор с Падовом је на две плус једну сезону и тај тим има велике планове, а биће то релативно млада екипа. Дошао је дизач Драган Травица, а са Нелијем из Трентина ћу се борити за место у постави. Очекујем здраву конкуренцију у новом тиму, а најискреније желим да Воша и догодине игра финале и освоји титулу. Остао је у клубу млади Вучићевић и желим да му поручим да настави вредно да ради јер је играч који обећава“, истакао је Премовић.

Поводом растанка с Премовићем, огласио се и генерални директор Војводине НС семе Никола Салатић.

„Имао је Премовић још једну сезону уговора са нама, желели смо да наставимо сарадњу, да још мало стаса у нашем тиму пре одласка у иностранство, али шта је - ту је. Био је веома добар у минуле две сезоне, био је део екипе која је освојила титулу и желимо му срећу у даљој каријери. Што се нас тиче, остали смо без стартног коректора, покушаћемо да се снађемо с неким другим играчем, али о томе ћемо прецизније причати када буде време“, рекао је Салатић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести