Селектор одбојкаша Никола Грбић потврдио писање нашег листа: Нови стручни штаб следеће године

Селектор одбојкаша Србије Никола Грбић захвалио се на сарадњи досадашњим сарадницима у стручном штабу Неџаду Османкачу и Душку Николићу, статистичару Саши Јоксимовићу и кондиционом тренеру Александру Петровићу.
nikola grbic
Фото: Foto: CEV

Иако истог дана није желео да потврди, нити да оповргне информацију која се проширила одбојкашким светом, јуче се огласио и потврдио писање нашег листа.

„Одлука је била веома тешка, поготово због чињенице да су сви чланови стручног штаба дали свој пуни допринос резултатима оствареним од 2016. године до данас. Ово није казна, већ је покушај да дамо прилику новим људима, с новом енергијом. Пре две године, када смо заменили италијанске сараднике домаћим тренерима у стручном штабу, освојили смо прво место у Светској лиги. Жеља нам је да покушамо да направимо нешто слично“, рекао је Грбић и додао:

„Сви досадашњи сарадници су уткали свој рад у злато освојено 2016. у Светској лиги, бронзу са ЕП 2017, као и пето место у овогодишњој Лиги нација и четврто место на СП у Италији и Бугарској. Због свега што су учинили желим да им се од срца захвалим јер су ми помогли да будем бољи тренер, али и бољи човек.“

Никола Грбић је најавио да ће састав стручног штаба бити познат најкасније до краја јануара, јер веома брзо ће се кренути с техничким припремама за нову репрезентативну сезону.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести