Грбић: Ризиковали први сет; Лубурић: Није баш тако лако

БАРИ: Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић изјавио да је, осим првог сета, његов тим у потпуности држао ствари под контролом у победи над Камеруном на Светском првентству.
odbojkasi srbije, fonet
Фото: FoNet

Србија је, након пораза од САД, уписала први тријумф на планетарном шампионату максималним тријумфом над афричком селекцијом 3:0 (30:28, 25:16, 25:17).

"Увек је проблем код оваквих противника наша страна мреже, уколико смо ми на нашем нивоу јачи противник и сигурно ћемо да добијемо меч. Добро смо почели, али смо их грешкама вратили у игру и ризиковали да изгубимо први сет. После тога смо ствари довели на своје место, смањили број грешака и они су нам помогли јер су пали у игри", рекао је Грбић после утакмице у Барију.

Најефикаснији појединац меча са 19 поена Дражен Лубурић каже да није било лако као што сви мисле.

"То се дешава када фаворит игра проитв Камеруна, поткраде се нервоза јер сви очекују да победите. То није лако како изгледа, али на крају смо ушли у наш ритам и стандарну игру", навео је он.

Његов саиграч Срећко Лисинац истиче да је разлика направљена у сервису Србије.

"Камерун није лоша селекција, имају играче из француске лиге... Завршница првог сета била је неизвесна, срећом привели смо га крају, а потом рутински завршили дуел", завршио је Лисинац.

Српски одбојкаши сутра се састају са Тунисом од 17 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести