Следи расплет за плеј-оф одбојкашица

Последње коло лигашког дела такмичења у Суперлиги за одбојкашице биће веома занимљиво и неизвесно, јер се воде велике борбе за пласман на што боље место у доигравању и за места која воде у бараж. З
odbojka Foto: Yotube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

а сада, извесно је да ће актуелне шампионке, одбојкашице Визуре, у одбрану титуле с првог места, те да ће суботички Спартак у плеј-оф с пете позиције, обреновачки ТЕНТ са шесте и да се Срем из Сремске Митровице, који је после једне сезоне у најјачој лиги, враћа у нижи ранг.

Веома занимљиво је у самом врху где се Црвена звезда, Железничар из Лајковца и Јединство из Старе Пазове боре за друго место, а сада су изједначени по броју победа (13). Београђанке су у најповољнијој позицији, али у случају пораза од Спартака у последњем колу Лајковчанке и Старопазовчанке би се сместиле испред њих. Железничар неће имати лаган посао у Обреновцу, а Јединство ће гостовати у Клеку који се бори за опстанак. Срем иде у Прву лигу, Клечанке су девете с победом и бодом мање од осмопласираног Динама. Панчевке ће у последњем колу у Сремску Митровицу и у случају победе, а донекле извесног пораза Партизана од Визуре, могу и до седме позиције, што би био велики успех с обзиром на њихову турбулентну сезону. Чак и у случају пораза у Митровици, Панчевке могу да рачунају на објективну победу Јединства над Клечанкама, што би их оставило на осмом месту које води у плеј-оф.

Клек МД Зрењанин се ове сезоне вратио у елиту, али је с четири победе у 17 кола на претпоследњој позицији која води у бараж за попуну Суперлиге и двобоја до три победе с другопласираним из Прве лиге, а то може да буде новосадски ФОК, Уб, Таково из Горњег Милановца, Београд или Омладинац из Нових Бановаца.

Парови последњег кола: петак - СУБОТИЦА: Спартак - Црвена звезда (19), субота - КЛЕК: Клек МД Зрењанин - Јединство (СП) (19), СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Срем - Динамо (20), БЕОГРАД: Партизан - Визура (19), ОБРЕНОВАЦ: ТЕНТ - Железничар (19).

М. Ристић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести