СЛОБОДАН БОШКАН Неуспеси боле, извући ћемо поуке

Изостала је реакција одбојкаша Војводине НС семе после изненађујућег, убедљивог пораза од Црвене звезде.
slobodan boskan, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Уместо тога, уследио је нови неуспех Новосађана и то истим резултатом (0:3) и од Партизана. Ситуација је таква на какву клуб из Српске Атине није навикао своје навијаче и сигурно је да ће морати да се упали аларм. Иако се очекивало да вечити ривали, па и друге екипе, у новим саставима буду опасни ове сезоне, није се баш помишљало на овакве исходе и то у две утакмице заредом. Црно–бели су нанели тежак пораз шампиону у Новом Саду, што дуго није никоме пошло за руком.

– Партизан је заслужено победио - осврнуо се на утакмицу Слободан Бошкан, шеф стручног штаба Војводине НШ. - Одиграо је храбро, поготово на сервису. Управо је тај сегмент био главни проблем због ког нисмо успевали да ухватимо ритам. Ривал је добро сервирао, за разлику од нас, па нисмо могли да га пореметимо почетним ударцем. Чак ни ситуације у којима смо се бранили двојним и тројним блоком, нисмо успевали да боље искористимо. Јесам незадовољан како смо играли у неким елементима, али ми је драго како смо се борили. То, међутим, није било довољно и ми морамо већ у следећој утакмици, која је сутра против Спартака из Љига у осмини финала Купа Србије, да нађемо начин да победимо.

Новосађани у поменутом сусрету с Љижанима, у малој дворани Спенса, имају шансу да дођу до тријумфа, који би им пуно значио и на пољу самопоуздања. За тај дуел црвено–бели ће покушати да поправе оно што им није полазило за руком против Звезде и Партизана.

 

– Имамо проблема на пријему сервиса и то екипа као што је Партизан, која уђе фајтерски у утакмицу и ризикује много, искористи да дође до доброг резултата. Нама не преостаје ништа друго него да наставимо да радимо на том елементу, да пробамо да га поправимо кроз тренинге и утакмице.

Ова два пораза свакако ће утицати на екипу, која овог пута мора да остави доживљене неуспехе иза себе и окрене се следећем изазову.

– Нисмо навикли да губимо, поготово не у Новом Саду, али то је саставни део спорта. Сада је на нама да покажемо каква ће нам реакција бити у наредним утакмицама. Верујем у екипу, јер квалитет имамо и треба још неке ствари да нам се сложе да бисмо показали пут капацитет. Морамо да радимо још више и да се боримо за нове победе.

Иако се тренутно налазе на скору од једне победе и два пораза, тек је почетак сезоне и шампион има довољно времена да се врати на препознатљив пут, а амбиције сигурно остају исте.

– Може се изгубити по нека битка, али да се не изгуби рат. Нама приоритет остаје освајање трофеја. Порази од Звезде и Партизана јесу болни и једино што можемо да урадимо и што је најбоље за нас, јесте то да извучемо поуке и да видимо у чему је био проблем, како бисмо радили на његовом отклањању – истакао је Слободан Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести