СП: „Орлови” спремни за неугодне „гаучосе”

Од чега су саткани одбојкаши Србије показаће данас од 17.30 часова у утакмици осмине финала Светског првенства у Словенији и Пољској у којој им је противник Аргентина, освајач бронзе на Олимпијским играма у Токију прошле године.
ФИВБ/ Марко Ивовић: Аргентинци опасан противник
Фото: ФИВБ/ Марко Ивовић: Аргентинци опасан противник

Тимови су се састали овог лета два пута, када је најпре наша селекција славила у Лиги нација 3:2, да би на последњој провери пред СП, изгубила 3:1 на Вагнеровом меморијалу. Док су се „орлови” прошетали до осмине финала остваривши све три победе без изгубљеног сета, Аргентинци су се доста помучили и дошли су до ове фазе са два пораза и једним тријумфом и то као једна од најбоља четири трећепласирана тима по групама.

– Не заваравају нас та два пораза Аргентинаца. Видели смо да играју променљиво и морамо да будемо концентрисани до краја. Добра су и јака екипа и неугодан противник. Имају можда и најбољег дизача на свету и највећа опасност вреба са његове стране. Искрено се надам да ћемо успети да урадимо оно што желимо. Ипак смо у групи имали слабије противнике, тако да се надам да ћемо успети да будемо на високом нивоу и у овом сусрету – истакао је Марко Ивовић, примач Србије пред данашњи сусрет у Гљивицама.

Средњи блокер наше репрезентације Срећко Лисинац додао је да “гаучоси” имају на свим позицијама добре играче.

– Можда им је коректор најслабија карика, али зато имају дизача који надомести све недостатке. Групна фаза није била реална слика њихове снаге, одиграли су “са пола гаса” . Они су екипа која чека једну шансу да дају све од себе. Неће нам бити лако, али треба да гледамо нашу страну терена – поручио је Лисинац.

Ако победи Аргентину Србија ће у четвртфиналу играти са бољим из дуела Бразил – Иран.

К. Б.

Осмина финала

Словенија – Немачка         3:1

Италија – Куба 3:1

САД – Турска    3:2

Пољска – Тунис         3:0

Холандија – Украјина        0:3

Француска – Јапан     3:2

 

Уторак

Србија – Аргентина    (17.30)

Бразил – Иран   (21)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести