Сремице у елити

Одбојкашице Итом Срем Темпа наредне сезоне играће у Суперлиги. Сремице су кроз пет сусрета баража, са друге позиције из Прве лиге, прескочиле екипу Футога и после много година вратиле се у елитни ранг такмичења.
Futog - Itom Srem Tempo   Foto: F. Bakić
Фото: Дневник(Ф. Бакић)

Имале су Сремице предност од 2:0 у победама, дошло се до изједначења, те када се мислило да ће суперлигаш оправдати улогу фаворита на свом терену, екипа из Сремске Митровице одиграла је много боље и до великог успеха дошла на гостујућем терену.

У Футогу је виђена права одбојкашка светковина и посета и навијање ретко када су могли да се виде у оволикој мери од отварања сале, а атмосфера додатно је побољшала и онако квалитетну утакмицу.

Од почетка утакмице гошће су диктирале темпо, имале велику предност (13:5) али су Футожанке преко Радуловићеве и Михајловићеве ухватиле прикључак и стигле на свега поен минуса (17:18). Ипак, код Сремица ангажовале су Милићевићева и Михајловићева што је било довољно за вођство. Експресно су изједначиле Футожанке. Андреа Калман и Теодора Радуловић повеле су свој тим, али читава екипа играла је сјајно у одбрани и сигурно у нападу. Када се очекивало да ће освојени сет бити нова снага за домаћина, Сремице су поново појачале сервис, правиле велике проблеме примачима домаћина а преко Убавићеве и Динићеве користиле су сваку шансу и повеле без проблема. Неизвесно је било у четвртом периоду меча све до средине. Иако су домаће боље почеле Сремице су преокренуле и поново добрим сервисима и после неколико несмотрености Футожанки дошле до чак седам меч лопти. Искористиле су трећу и дошле до великог успеха.

М. Ристић

Футог - Итом Срем Темпо 1:3 (19:25, 25:19, 18:25, 21:25)

ФУТОГ: Хала спортова, гледалаца 700, судије: Јанковић (Стара Пазова), Поповић (Сремски Карловци).

ФУТОГ: Перишић 2, Нешић, Михајловић 8, Рељић 4, Радуловић 17, Панић 7, Љубичић, Гемовић (л2), Савић, Спасенић (л1), Дробац 6, Калман 15.

ИТОМ СРЕМ ТЕМПО: Ранковић 2, Бановић 2, Бабић 1, Марјановић, Милићевић 12, Убавић 14, Тадић (л1), Лукић, Копрић (л2), Димић 11, Михајловић 13, Делић 17.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести