Стефан Негић: Пауза ми је тешко пала

Последњи пут се на терену Стефан Негић нашао 26. октобра претходне године у утакмици петог кола Суперлиге коју су одбојкаши Војводине добили 3:0 против краљевачке Рибнице у Спенсу.
Ф. Бакић/ Стефан Негић се придружио саиграчима на тренинзима
Фото: Ф. Бакић/ Стефан Негић се придружио саиграчима на тренинзима

Првом либеру шампиона тада је на пут стала повреда колена, која га је одвојила од игре на скоро два и по месеца. Срећом, црвено–бели су на тренингу крајем 2022. добили појачање, јер се Негић прикључио екипи, што је дуго прижељкивао.

– У питању је повреда медијалног лигамента колена, која има три степена. Трећи је већ пуцање, а моје стање је било други ниво. Није још скроз зарасло, али је доста боље. Првих месец дана нисам ништа радио, а потом сам почео са вежбама и теретаном у којој сам радио све што сам могао, па и вежбе за јачање те ноге. На терапијама сам од почетка, а тренутно нема више бола и колено је стабилно. На тренингу радим све осим игре “шест на шест” – рекао је Негић.

Ово је 22–годишњем либеру прва већа повреда у каријери.


Сутра Лига шампиона у Спенсу

Прва утакмица Војводине у 2023. години биће европска. Црвено–бели у великој сали Спенса сутра од 18 часова дочекују Јастшембје у петом колу Лиге шампиона, а улаз је бесплатан. У првом сусрету у Пољској, екипа Слободана Бошкана је пружила добру партију против једног од најјачих тимова овог такмичења, али пораз није могла да избегне.

– Током паузе смо одрадили пријатељску утакмицу против суботичког Спартака, како бисмо се колико-толико припремили за Пољаке. Био сам задовољан како смо одиграли први дуел, а очекујем да и сутра будемо на том нивоу. Позвао бих навијаче да дођу да нас бодре у овој важној утакмици – поручио је шеф стурчног штаба Новосађана Слободан Бошкан.


– Никада нисам правио оволику паузу. Тешко ми је пала, поготово у почетку. Прво су прогнозе биле добре, али када се утврдило шта је тачно проблем, морао сам на опоравак. Није било лако, јер је ово нама посао и волимо ово да радимо. Мислим да је за спортисту најгоре када га повреда одвоји од терена – поручио је Негић.

Упркос томе што није био у могућности да помаже екипи, одлучио је да буде са тимом на свакој утакмици и све време је седео са саиграчима са ногом подигнутом на другу столицу.

– Тако ми је било лакше да пребродим ово, а и био сам стално у току. Што се тиче опоравка, радио сам све што сам могао и што је било до мене како би ми било боље. Надам се да ће ускоро све скроз да зарасте – истакао је Негић, у “Дневниковом” традиционалном избору за најбоље спортисте у Војводини добитник плакете за одбојкаша број један.

Већину првог дела сезоне Новосађани су посао одрадили без његовог учинка, али црвено–бели се припремају да у наставку буду још доминантнији.

– Све смо уигранији, дижемо форму и то је приметно. Успели смо и да остваримо једну победу у Лиги шампиона, а надам се ће их бити још. У домаћем првенству се стварно види напредак. Направили смо разлику у односу на друге екипе – осврнуо се Негић на претходни период.

Он, нажалост, није имао прилике да ове сезоне истрчи на терен у европским утакмицама. У досадашња четири кола Војводина има тријумф над француским Монпељеом, пораз од пољског Јастшембја и два од Фридрихсхафена из Немачке. Управо лидер групе А, Јастшембје, долази у велику салу Спенса сутра од 18 часова.

– Потајно се надам да ћу моћи мало да играм, али мислим да је ипак то тешко у овом тренутку. Ризиковали бисмо да падне у воду све што смо радили претходна два и по месеца када је реч о опоравку – рекао је Негић.

Како год било, он ће свакако бити поред саиграча и значиће им његова подршка поред терена у првој утакмици у 2023. години.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести