Страхиња Козић нови селектор пионирске репрезентације Србије

Страхиња Козић је нови селектор одбојкашке пионирске репрезентације Србије. Изазов је прихватио у години када ову селекцију очекују Балканијада и у квалификацијама за Европско првенство.
Strahinja Kozic
Фото: Страхиња Козић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Некада први тренер Војводине НС семе, с којом је освојио европски Челенy куп, помоћник у сениорској репрезентацији Србије, а сада посвећен раду с млађим категоријама у новосадском клубу, прихватио се нимало лаког посла.

„Све је решено на обострано заовољство. Свестан сам колики је рад испред нас. Ово је ново поглавље у мојој тренерској каријери, а олакшавајућа околност је што сам добро упознат с млађим категоријама. Очекују нас квалификације за Европско првенство, где су нам ривали Португал, Шведска и Летонија, а пошто ћемо бити домаћини турнира желимо да оправдамо очекивања. Кренули смо са окупљањима, прво је било у Новом Саду, очекује нас друго на истом месту, а договор је да се виђамо сваког другог викенда. Било је на списку 18 играча, скратили смо га на 15, а коначних 14 ће бити познато пред почетак финалних припрема. За све је потребно време и стрпљење, али почели смо циклус рада и надам се најбољем“, рекао је Козић.

Квалификациони турнир за одлазак на Европско првенство играће се у Србији од 25. до 28. априла.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести