Суботичани прекинули победнички низ: Спартаку само сет у Крагујевцу

Одбојкаши Спартака из Суботице нису успели да наставе победнички низ и на тешком гостовању у Крагујевцу изгубили су у дербију од Радничког ком су успели да узму само сет.
odbojka
Фото: Одбојкашки савез Србије

„Голубови“ су доживели први неуспех у другом делу сезоне и после три победе, морали су да пруже руку бољем.

У утакмици у којој је улог био и четврто место на табели, Суботичани су грешкама на почетку помогли домаћину да поведе 1:0.

Већ у другом сету видело се друго лице гостију, који су били решени да изједначе.

То се на крају и десило, пошто је Спартак до средине сета имао четири поена предности (13:9). Иако је у тим моментима дошло до кратког пада концентрације гостију, Раднички није успео да то материјализује, а Спартак му у наставку није пружио нову прилику за повратак.

Тако су Суботичани у самом финишу стигли до четири сет лопте, да би Јунгић из другог покушаја донео жељено изједначење својој екипи – 25:21.

У наставку су Крагујевчани играли боље. У трећем сету Спартак је до средине одржавао минимални заостатак, а у четвртом су домаћи успешно одолевали свим покушајима Суботичана.

Спартак који сада има скор од девет победа и седам пораза следећи викенд дочекује Борац из Старчева и има лепу прилику да се врати на победнички колосек.

К. Б. 


Раднички – Спартак (С) 3:1 (25:17, 21:25, 25:21, 25:20)

КРАГУЈЕВАЦ: Спортска хала Језеро, гледалаца: 100, судије: Цветковић (Београд), Симић (Обреновац).

РАДНИЧКИ: Крастев 15, Иванковић 18, Гоић 14, Јовић (либеро), Костић 3, Вукмировић, Дамњановић, Милутиновић, Видовић, Стоиловић 15, Радевић 10, Видовић (либеро), Банковић, Секулић.

СПАРТАК (С): Машуловић 29, Јунгић 5, Тончић, Пеић (либеро), Лечић 7, Вуликић 2, Џексон, Шувачки, Себек (либеро), Павловић 7, Џаспер 5, Тешовић, Тумбас 3, Дулић.


Суперлига – 16. коло

Борац (С) – Карађорђе 1:3

Раднички – Спартак (С) 3:1

Млади радник – Таково 3:2

Јединство (СП) – Ниш 19

Недеља

Партизан – Рибница 16

Војводина – Црвена звезда 18

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести