СУПЕР ЛИГА ЗА ОДБОЈКАШЕ Војводина славила после драме

Војводина НС семе - Јединство (СП) 3:2 (23:25, 25:22, 25:22, 22:25, 25:12)
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Одбојкаши Војводине НС семе много теже од очекиваног забележили су нову суперлигашку победу, а екипа из Старе Пазове, упркос чињеници да се налази при дну табеле, показала се у заиста пријатном светлу и узела бод шампиону.

У наставку после европских изазова, тренер Новосађана Синиша Гавранчић комбиновао је поставу па је отворио Благојевића и Никића, желео је да одмори и Перића али је морао да га активира од другог сета.

Сремци су одиграли без првог дизача Радишића али су пуно добили доласком Стојсављевића и Надеждина који су уз Чедомира Станковића и Бранка Рољића били ударне игле. У наставку само једна серија средином првог сета била је довољна да Јединство приведе крају тај период игре и поведе, али је Војводина узвратила појачавши сервис и блок.

Капитен Симић уз разиграног коректора Бушу водио је шампиона до преокрета али ипак нису црвено-бели успели да освоје сва три бода јер је сјајна партија Милоша Надаждина осигурала бод екипи из Старе Пазове.

Војводина је добро почела тај-брек, повели 4:1 али је после сервиса Надеждина Јединство преокренуло повело 9:5 и натерало Гавранчића да потроши оба тајм-аута. На сервисе Бајандића, Новосађани су експресно ухватили прикључак, а чврст блок донео је преокрет и победу која улива наду у позитиван исход јер у четвртак шампион Србије игра 3. коло квалификације за Лигу шампиона против Белоруског Шахтјора.

М. Ристић

Фото: Дневник (Филип Бакић)

НОВИ САД: Велика сала СПЦ Војводина, гледалаца 250, судије: Симић (Обреновац), Јованчић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 19, Лакчевић (л), Бајандић 3, Бојичић, Ковачевић 7, Негић (л), Масуловић 12, Пуса 23, Благојевић, Радовић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 10, Никић.

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Станковић 13, Радивојевић, Илинчић (л), Пешут 10, Мајсторовић (л), Пајић, Шкрбић, Мирковић, Паравиња, Рољић 13, Стојсављевић 13, Надаждин 30.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести