Суперлига одбојкаша: Воша пала после пет сетова

НОВИ САД: Први пут после две године одбојкаши Војводине НС семе изгубили су званичну утакмицу у Спенсу. Новосађане су у 14. колу Суперлиге после преокрета и пет сетова победиле Нишлије, што је за црвено–беле трећи пораз ове сезоне.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Има шампион за чим да жали, с обзиром на то да је био на сет од тријумфа, али овог пута заиста није играо на препознатљивом нивоу, што се у дуелу против екипе каква је Ниш тренутно, скупо плаћа. Од почетка су гости показали да ће бити тврд орах, парирали су Новосађанима у првом сету, мада су затајили у завршници.

Олако су препустили други, али их ни то није демотивисало, напротив. Искористили су то што је Војводина у трећи ушла опуштеније, мислећи вероватно да је већ завршила посао, али и чињеницу да се друга дијагонала домаћина Чубрило–Буша и примач Бајандић, нису сналазили како је очекивано.

Падала је полако игра домаћина, а противник је то и те како користио. Смањио је најпре на 2:1, а потом је у истом маниру, чак још разиграније одрадио четврти сет, у ком је повратак Тодоровића, Благојевића и Ковачевића на терен с друге стране, окаснио. Нису се Новосађани тргнули ни у тај-брејку, у ком је расположени Садат (31 поен) одличним сервисом режирао 4:0, убрзо је било и 10:4, што је најавило пораз домаћина.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Ниш 2:3 (25:20, 25:14, 23:25, 21:25, 8:15)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, без публике, судије: Градински, Петровић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 1, Ковачевић 14, Негић (либеро 1), Машуловић 12, Бошњак, Буша 7, Благојевић 11, Пришић 1, Тодоровић 1, Рудић, Перић 13.

НИШ: Машуловић 11, Ђокић, Јовић (либеро 1), Садат 31, Миловановић 2, Стојковић 6, Гарсија, Цветановић, Јелић 15, Раос, Јовановић 1, Савић 7.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести