Суперлига одбојкаши: Шампион оправдао звање фаворита

Одбојкаши Војводине брзо су заборавили неугодни и неочекивани пораз у Суботици, те у дербију 3. кола Суперлиге Србије савладали дојучерашњег лидера.
Ihbajri zaustavljen blokom Vojvodine/F. Bakić
Фото: Ф. Бакић/Ихбајри заустављен блоком Војводине

Новосађани су били решени да одиграју боље и да покажу да је пораз био само лош дан, а висок ниво игре био је довољан да се узму сва три бода из дербија са Нишлијама иако су се гости показали у пријатном светлу.

На почетку меча грешили су гости, Војводину је повео Перић и обезбедио јој високо вођство на обавезном одмору (12:7). Серија од 8:1 домаћих, на сервисе Никића и Симића, одлучила је први период игре јер када је актуелни шампион постигао високо вођство није га испуштао.

Црвено-бели су боље почели и други сет, повели 9:6 али је уследила серија гостију од 5:0, где се разиграо Кејта. Водио је Малијац екипу из Ниша која је после грешке Никића имала високо вођство (16:12), али је уследио добар период домаћих који су преко Благојевића и Мичића ускоро изједначили (19:19). Лоша судијска процена донела је вођство гостима (21:19), изнервирала домаће који су потом попустили на пријему и морали да се помире са губитком сета.

Повео је Ниш 7:4 на почетку трећег периода игре али је тајм-аут Гавранчића пробудио актуелног шампиона. Бољи сервис и блок, али и игра у пољу одликовали су игру домаћих који су веома брзо преокренули и повели 14:11 после добрих потеза Благојевића. Држали су домаћи предност од четири поена све до завршнице сета кад су гости запретили сервисима Стојковића, мало по мало топили заостатак, те изједначили на 22:22. Воша је преко Перића дошла до две сет лопте, није их искористила јер је у контри изблокиран Никић али је управо Никић на трећој сет лопти поставио блок и донео шампиону вођство од 2:1 у сетовима.

Већ до техничког тајм-аута у четвртом сету домаћин је имао три поена предности (12:9) после добрих блокова и контра напада. Још једна грешка Нишлија “погурала” је Војводину која је предност од четири поена држала до 20:16 а тада је сјајним сервисима Благојевића направила још једну серију која је веома брзо преточена у победу црвено-белих.

Војводина НС Семе - Ниш 3:1 (25:18, 22:25, 26:24, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 250, судије: Радовановић (Стара Пазова), Савић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Лакчевић (л), Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић (л), Машуловић 12, Буша, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић 14, Никић 13.

НИШ: Лопар 7, Пејчић 1, Никић 1, Јовић (л), Миловановић 1, Ковач, Кејта 22, Стојковић 4, Ихбајри 18, Јелић 5, Живановић, Јовановић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести