Суперлига: Пао Ниш у Новом Саду

Одбојкаши Војводина НС семе забележили су нову првенствену победу, искористили пораз Новог Пазара и учврстили се на лидерској позицији.
Trojni blok Novosadjana/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Тројни блок Новосађана зауставља Ковача

Нејаки Ниш дошао је у Нови Сад са свега девет играча, али се борио и изборио можда и неочекивани сет. Црвено-бели одморили су своје стартне примаче сервиса Месића и Кујунyића, очекивало се да одмори и Симић, али је он одиграо последња два сета.

Гости су боље почели сусрет, имали два поена вишка до обавезног одмора (10:12), али је домаћин сервисима Перића преокренуо и преузео контролу. Надовезао се добрим сервисима Стевановић и заокружио серију од 8:1 која је одлучила уводни сет.

После лаганог вођства, променио се однос према игри домаћих, опустили су се и донекле подценили противника па им се то осветило. Добри сервиси Нишлија донели су им седам поена предности у касној фази сета (19:12) али је уследила озбиљност домаћина и експресно изједначење (19:19). Имали су Новосађани и контру за вођство, али се у две акције истакао блок гостију који их је касније одвео до изједначења.

Мучио се домаћин са разиграним противником све до завршнице трећег сета. У најбитнијим тренуцима разиграо се новајлија из Украјине Виталиј Сухињин и решио завршницу те са укупно осам поена у трећем периоду вратио ствари на очекивану меру. У наставку исти играч је уз младог Перића, водио Војводину до победе.    

М. Ристић

Војводина НС семе - Ниш 3:1 (25:20, 21:25, 25:22, 25:12)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 250, судије: Леко (Нови Сад), Милошевић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Вучићевић 4, Стевановић 10, Вемић 12, Наранчић 3, Кујунyић, Пековић (л), Мехић, Шормаз 1, Тодоровић 2, Перић 14, Сухињин 18.

НИШ: Токић 6, Ракић 5, Јовић (л), Ковач 12, Милосављевић, Стојковић 11, Несторовић 2, Ђорђевић 9, Стојић 11.

Недеља

Суперлига (ж) – СТАРА ПАЗОВА: Јединство - Железничар (18), СУБОТИЦА: Спартак – Партизан (19).

Суперлига (м) – ЉИГ: Спартак – Раднички (19).

Прва лига (ж) – ФУТОГ: Футог – Смедерево (17), ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Таково – Ваљево (18).

Прва лига (м) – ПАНЧЕВО: Борац (С) – Партизан (16).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести