Суперлига: Воша протутњала Краљевом

Одбојкаши Војводине прешли су преко пораза од румунске Аркаде у другом колу квалификација за Лигу шампиона и у потпуности су се фокусирали на меч у Краљеву у ком су максималним резултатом савладали Рибницу.
Pavle Peric/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Павле Перић у нападу

Славио је шампион Србије и у шестом колу домаћег првенства, везао је четврти тријумф и на неки начин зацелио ране од лошег издања на европској сцени. Иако домаћину нису препустили ни сет, требало је Новосађани мало више да се потруде како би добили прву и трећу деоницу, док су другу узели без проблема, а цео посао су одрадили за нешто више од сат времена.

Тешко је Војводина сломила отпор домаћина у првом сету. Смењивали су се ривали у вођству све до половине, када су црвено–бели повели 17:13. Грешкама су допустили Рибници да се приближи опет на два поена, али је после тајм–аута тренера Синише Гавранчића све кренуло по нотама Новосађана, иако су мало затајили на сервису. Симић и Никић су режирали лепу разлику (20:15) и гости су рутински одрадили посао до краја за вођство 1:0. Серијом 5–0 Војводина је ушла у други сет и тако наговестила добар посао у овом делу. У потпуности је преузела контролу меча, лако је дошла до двоцифрене предности у завршници (20:10), а до краја сета није Рибници препустила више ниједан поен. Имала је Воша иницијативу све време у трећем сету, али су јој Краљевчани упорно дисали за вратом. На технички тајм–аут црвено–бели су отишли с три поена предности (12:9), а Благојевић је наставио да одржава ту разлику. Он и Симић су креирали вођство од 23:19 и до краја домаћин није успео да припрети, па је шампион резултатом 25:20 дошао до коначних 3:0 и нове победе у домаћем првенству.

К. Б.

Рибница – Војводина 0:3 (21:25, 10:25, 20:25) 

КРАЉЕВО: Нова Хала спортова, гледалаца: 200, судије: Јанковић, Тодоровић.

РИБНИЦА: Радевић 4, Брбовић, Стефановић 1, Бегић, Зечевић, Вукмировић 5, Пековић, Петрашиновић, Весић, Пауновић 11, Миловановић, Скакић 1, Гајовић, Усиљанин 8.

ВОЈВОДИНА: Симић 9, Лакчевић, Бајандић, Бојичић, Ковачевић, Негић, Машуловић 6, Буша 4, Благојевић 18, Радовић, Тодоровић 1, Рудић, Перић 11, Никић 6.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести