Суперлига за одбојкаше: Партизан убедљив, Воша никада слабија

Одбојкаши Војводине НС семе одиграли су најслабију партију ове сезоне и претрпели глатки, максимални пораз на гостовању изузетно искусној и квалитетној екипи Партизана.
odbojkasi vojvodine
Фото: OK Vojvodina

Београђани су, свесни својих квалитета, одиграли нападачки без респекта шампиону и уз доста дисциплине уписали велика три бода.

Напали су црно-бели сервисом од почетка сусрета и веома брзо повели 8:4. Консолидовала се Војводина, топила заостатак и после добрих сербиса Благојевића успела први пут да поведе на средини сета (14:13). Држала је минималну предност новосадска екипа, све до добре серије блока Београђана који су преокренули резултат серијом 4:0 (19:16). Пришли су Новосађани поново на поен заостатка, али нису искористили неколико контранапада, а са друге стране ас Радовића донео је нову велику предност Партизану (23:20) која је брзо преточена у освајању сета.

Други сет је Војводина почела без стандардног средњег блокера Машуловића који се пожалио на повреду, био је то још један хендикеп који је веома брзо довео до огромне предности црно-белих (9:3). Поново су Београђани сјајно сервирали, а затим и блокирали, те контролисали резултат у другом периоду игре. Војводина је брзо упала у кризу, нанизала три грешке из напада (две Никић и једну Благојевић) па је код резултата 14:6 за домаће, тренер Новосађана Гавранчић морао да реагује тајм-аутом. Мали одмор покренуо је шампиона који је одмах одговорио серијом 4:0, колико-толико се примакао, али је фалило да неко "повуче" екипу до изједначења или потенцијалног преокрета. Поново су добри сервиси Партизана и блок били одговорни за дуплирање вођства и то доста убедљиво, а у овом периоду игре Војводина је имала девет грешака, а Београђани чак шест поена из блока.

Са два везана ас сервиса Радовић је довео Партизан до вођства 7:3 у трећем сету. С друге стране, Војводина је покушавала, али доста грешила са сервиса па су домаћи држали осетну предност без проблема. Ас Копривице донео је резултат 15:10, а после грешке Перића било је убедљивих 18:11 за Партизан. Толику предност квалитетан тим црно-белих није могао да испусти и веома брзо је стигао до максималне победе над шампионом.

М. Ристић

Партизан - Војводина НС семе 3:0 (25:22, 25:19, 25:17)

БЕОГРАД: Хала "Мастер", гледалаца 300, судије: Т. Поповић (Краљево), П. Баланџић (Београд).

ПАРТИЗАН: Радовић 15, Копривица 5, Мариновић, Лекић, Ђорђевић 7, Хузејровић 1, Јанковић, Кисић 2, Сташевић (л), Петровић 6, Пајевић, Пековић (л), Николић 13.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Лакчевић (л), Бајандић 1, Бојичић 1, Ковачевић, Негић (л), Машуловић, Буша 1, Благојевић 12, Радовић, Тодоровић, Рудић 9, Перић 9, Никић 4.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести