СУПЕРЛИГА ЗА ОДБОЈКАШЕ Воша не посустаје, пао и Партизан

Партизан – Војводина НС семе 0:3 (23:25, 21:25, 23:25)
1
Фото: OK Vojodina

Забележили су одбојкаши Војводине НС семе пету победу у низу, шесту укупно, у седмом колу Суперлиге савладавши Партизан у гостима.

Ни црно–бели нису успели да зауставе шампиона, али ни да му узму сет, па су Новосађани и овај тријумф уписали максималним резултатом. Није могао стратег црвено–белих Синиша Гавранчић да рачуна на коректора Александра Благојевића, који има проблема са десним раменом, али су његови саиграчи искусно надоместили његово одсуство, поготово Павле Перић који је забележио 27 поена.

Упркос томе што су Новосађани на техничком тајм–ауту имали лепу предност од шест поена (12:6) домаћин је успео да уведе сет у егал. Серијом 5–0, уз три успешна блока, црно–бели су изједначили на 22:22. Није посустајао Партизан и натерао је Вошу да искористи другу сет лопту, а на висини задатка у одлучујућим тренуцима били су Перић и Бајандић. Београђани су боље закорачили у други сет и потпомогнути грешкама гостију повели су 7:4.

Воша је преокренула на кратко, више пута је изједначавала, али је потом јурила резултат јер је домаћин диктирао темпо. Ток сета шампион је у потпуности окренуо са четири везана поена, од којих су три била Перићева заслуга (19:17) и до краја је рутински одрадио посао па је повео 2:0. Тврд орах били су црно–бели и у трећем сету.

Иако је овог пута шампион био тај који је водио главну реч (10:6) и у пар наврата је био у плусу четири поена, Партизан се враћао, изједначавао (14:14) и на крају поново режирао неизвесну завршницу (22:22). Поново није допустио Воши да из прве шансе заврши сет, па је на крају Перић искористио другу сет лопту за 25:23 и коначних 3:0.

К. Б.

 

БЕОГРАД: Хала Мастер, без присуства гледалаца, судије: Зеленовић, Поповић.

ПАРТИЗАН: Арсеноски 3, Допуђ, Јовановић, Мариновић 10, Лекић 8, Копривица 10, Хузејровић, Јанковић 4, Сташевић, Младеновић, Цветковић, Петровић, Пепић 17, Томић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 4, Брборић, Чубрило, Бајандић 10, Ковачевић 4, Негић, Машуловић 9, Бошњак, Пришић, Тодоровић 2, Рудић, Перић 27.

 

 

Резултати

Ниш – Нови Пазар 3:0

Ц. звезда – Спартак (С) 1:3

Партизан – Војводина НСС 0:3

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести