ТЕНТ и Војводина кроз два круга квалификација до Лиге Шампиона

ЛУКСЕМБУРГ: Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) саопштила је да ће у Лиги шампиона 2021.године играти укупно 65 екипа, 29 у женској и 36 у мушкој конкуренцији, док ће укупно у Европским куповима ЦЕВ наступити 164 тима.
odbojka
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)
У женској конкуренцији, пласман у групну фазу до сада је изборило 17 екипа, док ће се за преостала три места, кроз два кола квалификација борити 12 тимова, међу њима и ТЕНТ из Обреновца, првак Србије.
 
Жребом ће бити одређено шест парова првог кола, а победници двомеча (код куће и у гостима) избориће пласман у друго коло, где ће бити одређена три пара, а победници тих дуела избориће пласман у групну фазу Лиге шампиона 2021.
 
Потенцијални ривали Обреновчанкама су Скандици из Италије, Динамо Москва из Русије, ЛКС Лод из Пољске, Штутгарт из Немацке, Минцанка Минск из Белорусије, Вашаш Будимпешта из Мадарске, Калцит Камник из Словеније, Хапоел Кфар Саба из Израела, Прометеј Камјанске и Химик Јужњи из Украјине и Младост Загреб из Хрватске.
 
У конкуренцији одбојкаша пласман у групну фазу Лиге шампиона изборило је 18 тимова, а исто толико (18) ће играти у квалификацијама, међу њима и Војводина НС семе из Новог Сада, шампион Србије.
 
У првој рунди квалфикација биће формирано шест група са по три тима, а победници турнира ће изборити пласман у другу рунду.
 
У одлучујућој, другој фази, шест екипа ће бити подељено у две групе са по три тима, а победници ће играти у групној фази Лиге шампиона.
 
Поред Војводине НС семе из Новог Сада у квалификацијама ће играти Трентино из Италије, Динамо Москва из Русије, Јастржебски из Пољске, Мазеик из Белгије, Састамала из Финске, Динамо Апелдорн из Холандије, Бургас из Бугарске, Задруга АИЋ/ДОБ из Аустрије, Стројитељ Минск и Шахтјор Солигорск из Белорусије, Аркада Галаци из Румуније, Амрисвил из Швајцарске, Каштела и Младост Загреб из Хрватске, Капошвар из Мадарске, Шијакут из Албаније и Полонија Лондон из Енглеске.
 
Жреб за сва три Европска купа 2021. одржаће се у Европском радиодифузном центру (БЦЕ) у Луксембургу у петак, 21. августа, од 13 сати.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести