Тензије у одбојкашком финалу никоме не иду у прилог

Трећа утакмица финала плеј-офа између одбојкаша Новог Пазара и Војводине НС семе остала је у сенци немилих догађаја који су се десили пре њеног почетка, за време интонирања химне Србије “Боже правде”.
d
Фото: ОК Нови Пазар

Половина посетилаца остала је да седи на столицама за време химне, уз салве звиждука и погрдних речи и уз скандирање “Ово је Санџак”.

Истина, није се то први пут десило у најваћеме граду Рашке области. Исто се десило пре пет година за време финала Купа Србије. Тадашњи догађаји били су осуђени од свих страна, а спортски опредељени људи су се надали да се такве сцене више неће поновити.

Дигла се прашина због новог испада “навијача” Новог Пазара , који су бацили љагу на утакмицу, па и победу својих љубимаца (3:0) и смањење резултата у борби за највреднији трофеј. Војводина НС семе сада води 2:1 у победама. Новосађани сигурно желе да што пре забораве трећу утакмицу, а Новопазарцима сигурно не прија то што се више прича о испаду навијача, него ли о њиховој победи на терену и останку у трци за титулу.

За време интонирања химне у Новом Пазару једну суу гледалишту  стајали док су други седели

Разговарали смо с председником Одбојкашког савеза Србије Зораном Гајићем, који је после треће утакмице остао у Новом Пазару.

- Апсолутно осуђујем седење за време интонирања химне биле које државе, а посебно када се ради о химни Србије у Србији – рекао је Гајић и наставио: - Остао сам у Новом Пазару и разговарао сам с представницима Одбојкашког клуба Нови Пазар, као и са људима из Града. Тражимо одговор на питање шта да урадимо да се немиле сцене не понове. Разговарао сам с министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем да чујем и његове идеје за избегавање сличних сцена.


Лоше ушли у меч

Милош Вемић, један од најискуснијих у редовима актуелног шампиона био је један од играча који је био под највећим ударом домаће публике, посебно после утакмице, али се није обазирао на то и причао је само о спорту.

- Нови Пазар је веома добро одиграо и заслужено је славио. Ми смо лоше ушли у меч и било је тешко да се вратимо. Мислим да је други сет одлучио, који смо имали, да смо га добили можда би то утакмицу одвело у другом смеру. У сваком случају, много смо грешили, посебно на сервису, недостајало нам је прецизности, има ту елемената које морамо поправити, између осталог, и пријем. Верујем да не можемо да поновимо тако лошу партију и да ће много боље бити у наредном мечу - рекао је Вемић, који је јутра пре треће утакмице финала по други пут постао отац.


Гајић је био сведок ружних сцена на утакмици, али истиче  да је било и има лепих примера.

- Сведок сам да су људи око мене говорили да се устане јер креће интонирање химне. Сигуран сам да је та група од које је све почело заправо група фудбалских навијача, који посећују одбојкашке утакмице и навијају за домаћи тим. То је нешто што желимо да избегнемо, ми смо људи из спорта и тиме треба да се бавимо. Веома ми је драго што челници Новог Пазара и Војводине НС семе имају разумевања, што су у сталној комуникацији, гледају спортски аспект читаве ситуације и спуштају тензије, јер оне никоме не иду у прилог. Одбојкаши Војводине НС су такође остали у Новом Пазару, без икаквих проблема што је добра страна ове приче – истакао је Гајић.

Четврта утакмица игра се сутра у Новом Пазару са почетком у 19 часова.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести