Терзић: Вратићу се једног дана, имам само једну земљу

БЕОГРАД: Само једну земљу и једну репрезентацију имам и наравно да ће увек, бар код мене, да се провлачи могућност повратка, није битно у којој улози, рекао је доскорашњи селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић.
e
Фото: Youtube Printscreen

Терзић је са репрезентацијом Србије, коју је предводио од 2002. до 2022. године, освојио тачно 20 медаља, а за огроман допринос награђен је Сретењским орденом.

"Кад проведете толики број година, то је нечијих пола живота малтене, цела каријера неког играча и више, нормално је да не можете тек тако да одбаците све то и кажете, ОК, нисам више, нити ћу икад бити", рекао је Терзић Тан‌југу.

Наравно да ће увек, бар код мене да се провлачи та могућност да се једном дана врати, није битно у којој улози, да ли као тренер или било којој другој, не крије Терзић.

"Дефинитивно, ако буде било потребно, ако Савез буде сметрао тако, ја ћу увек бити на располагању, само једну земљу и једну репрезентацију имам", истиче Терзић.

А до тада, трофејни стручњак ће да се посвети новим изазовима - први је место селектора Русије, у специфичним условима.

"Било ми је мало чудно у почетку, наравно. После 20 година проведених у репрезентацији Србије није лако преорјентисати се на неки други посао. Опет, са друге стране Русија као одбојкашка сила и на крају крајева, земља где сам радио доста дуго и познајем и њихов менталитет и играчице, била је једина која је могла да задовољи моје критеријуме, пре свега емоционалне, јер репрезентација се ипак води више емоцијом него неким новцем или било чим другим"

Терзић истиче да мисли да то могла да буде опет једна лепа пловидба, не тако дуга као са Србијом, али сигурно успешна.

"Русија има добре играчице, традиција је на њиховој страни, имају највише медаља на Светским и Европским првенствима, надам се да ћемо их вратити на старе стазе славе, само да им дозволе да играју".

Русије није било у Лиги нација, али је зато Србија у подмлађеном саставу и новим селектором изборила пласман на завршни турнир у Анкари.

"У најмању руку било ми је мало необично што више нисмо заједно, то су девојке које су са мном провеле доста времена и ја са њима, али добро, то је живот, то су нормалне ствари", каже Терзић.

"Девојке су играле добро, могу слободно да кажем можда и на неким утакмицама боље од очекивања, у смислу да ипак недостаје неколико важних играча и мислим да после ове Лиге нација, нашша екипа у комплетном саставу може да направи заиста веома добар резултат на Светском првенству". сматра Терзић.

Пре тога следи четвртфинале Лиге нација против селекције САД, екипе коју и Терзић и српске играчице јако добро познају, имајући у виду колико су важних мечева одиграли претходних година.

"Тежег противника нисмо могли да добијемо, Америка је, имајући у виду саставе, тренутно фаворит број 1. Са једне стране врло тешко, а са друге можда и добро јер неће бити неког претераног притиска, девојке ће моћи да одиграју утакмицу за своју душу, пруже максимум и пробају да изненаде. Много пута се то дешавало, зашто не би и сада", оптмиста је Терзић.

Неизоставно питање био је и осврт на клупску сезону, где је Терзић на клупи Фенербахчеа водио "велике битке" на свим пољима.

"Фенербахче има ту несрећу да је у лиги са Вакифбанком, најбољим клубом на свету и Езчибашијем и ми треба да добијемо две најбоље екипе на свету за титулу. Са Вакифбанком смо ове године играли фантастична финала, финале Купа у пет сетова, полуфинале Лиге шампиона, испали у златном сету, било је заиста веома добро. Надам се да ћемо следеће године, уз мало више среће, да "закачимо" неки трофеј", закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести