ТЕЖАК ПОРАЗ ОДБОЈКАША СРБИЈЕ: Јапан удаљио „орлове” од Олимпијских игара у Паризу

Одбојкаши Србије доживели су тежак пораз од Јапана у петом колу Б групе квалификационог турнира за Олимпијске игре у Паризу 2024. године и тако су знатно смањили шансе да се домогну највећег спортског догађаја на свету.
odbojka
Фото: ФИВБ

„Орлови” су имали још три одлучујуће утакмице пред собом, а у првој су одиграли испод свих очекивања и сада им је имератив победе још већи за следећа два изазова против САД (субота у 9 ч) и Словеније (недеља у 9 ч), које су прве на табели.

Екипа селектора Игора Колаковића има скор од три победе и два пораза и заиста јако слабе шансе да се после 12 година поново нађе на олимпијским играма.

Јапан је експресно дошао до убедљиве победе, у свим елементима, поготово на сервису, је надиграо нашу селекцију и пред пуним трибинама заслужено дошао до тријумфа.

Јапан – Србија 3:0 (25:17, 25:14, 25:22)

ТОКИО: Јојоги дворана, гледалаца: 4.000, судије: Какдор (Бразил), Џивирц (Канада).

ЈАПАН: Р. Такахаши 15, Нишида 16, Ишикава 14, Онодера 4, Мијаура 1, Оцука, Јамаучи, Секита 1, К. Такахаши 3, Томита, Огава, Т. Јамамото, Р. Јамамото, Каи.

СРБИЈА: Ковачевић 4, Капур (либеро), Крсмановић 4, Ивовић 5, Кујунџић 6, Батак, Перић 3, Атанасијевић 7, Н. Машуловић, Лубурић 4, Крстески (либеро), Подрашчанин 3, Тодоровић, Недељковић 5.

Standings provided by Sofascore

 

К. Б.  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести