Током врелих дана одбојкаши брусе форму на Штранду

НОВИ САД: Сваког дана сем недељом, јутро на новосадском купалишту Штранд одзвања од звука ударања по одбојкашкој лопти и инструкција тренера.
o
Фото: Sportska sala zamenjena terenima na novosadskom kupalištu/Dnevnik

Док тек неколицина раноранилаца дође да ужива у дебелој хладовини, одбојкаши јуниорске репрезентације Србије и клуба Нови Сад Манекс већ увелико су на радном задатку. 

Крај клупске сезоне не значи да је одмах време за одмор, напротив. Од 7 до 9 часова ова екипа вредно тренира под руководством селектора Неyада Османкача, који је и шеф стручног штаба Новог Сада Манекса. Спортску салу одбојкаши су заменили пријатним амбијентом на Штранду и ту раде од почетка јуна до 1. јула.

– Имамо лепу, велику групу играча. Осим што смо овде свако јутро, сем недељом, три пута седмично поподне вежбамо и у теретани у Спенсу. Радимо на општим техничким елементима и физичкој припреми – рекао је Османкач.

Њему у раду са репрезентативном селекцијом помажу Бранко Рољић и Марко Максимовић, док су Миловоје Радосављевић и Станко Иванић задужени за момке у плаво–белим дресовима.

Фото: Dnevnik.rs

– Не радимо, наравно, јаким интензитетом. Поента је да играчи остану у тренажном процесу још неко време. Јуниоре најпре очекује Балканијада у Тирани почетком септембра, а потом и Европско првенство у Италији – истакао је Османкач.  Са екипом која тренира на песку тренутно нису Бранко Копитић, Алекса Козић и Вељко Ћулибрк који раде са младом репрезентацијом Србије која се припрема за шампионат Старог континента средином јула. Тиму Новог Сада прикључили су се тројица играча која су дошла из Војводине НС семе, у склопу сарадње коју имају два клуба, па су на тренинзима Александар Бошњак, Никола Вујовић и Радослав Брборић.

– На паузу одлазимо 1. јула. Јуниори се враћају тренинзима већ после две седмице, док ће чланови Новог Сада 25. јула почети припреме за дебитантску сезону у Суперлиги Србије – рекао је Османкач.

Текст и фото: К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести